Mecliste terbiyesiz tartışması

Tasarının 23 maddesi üzerinde verilen önergeler görüşülürken, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, karar yeter sayısı istedi. Oturumu yöneten Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar, henüz oylamaya geçilmediğini belirterek, karar yeter sayısı aranmayacağını sö

Mecliste terbiyesiz tartışması

Tasarının 23 maddesi üzerinde verilen önergeler görüşülürken, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, karar yeter sayısı istedi.

Oturumu yöneten Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar, henüz oylamaya geçilmediğini belirterek, karar yeter sayısı aranmayacağını söyledi. Önergenin oylanması sırasında Başkanvekili Gülpınar'ın karar yeter sayısı aramaması üzerine, Ali uzunırmak başta olmak üzere MHP'liler tepki gösterdi.

Ali Uzunırmak, Başkanlık Divanı'nın bulunduğu kürsüye doğru yürüyerek neden karar yeter sayısı aranmadığını sordu. Diğer MHP'lilerin de kürsüye doğru yürümesi üzerine sinirlenen Eyüp Cenap Gülpınar, Ali Uzunırmak'a 'Terbiyesiz' diye bağırdı. Bunun üzerine Uzunırmak ve MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Başkanvekili Gülpınar ile sert bir şekilde tartışmaya başladı. MHP ve AK Parti'li milletvekillerinin kürsü önünde tartışması üzerine oturuma ara verildi. Ara verilmesinden sonra da tartışmaların sürmesi üzerine Meclis İdare Amirleri ve diğer milletvekilleri MHP'li Uzunırmak'ı kürsüden uzaklaştırdı.

Verilen aradan sonra, oturumu yönetmek üzere Başkanlık Divanı Kürsüsü'ne, Gülpınar'ın yerine, Başkanvekili Nevzat Pakdil oturdu. Ali Uzunırmak, söz alarak Gülpınar'ın kendisine 'terbiyesiz' dediğini belirterek söz istedi. Bunun üzerine Nevzat Pakdil, ''Size 'Terbiyesiz' denip denmediğini bilmiyorum. Ben buraya nöbet değişimi nedeniyle çıktım. Nöbet benimdi. Yoksa bu olaydan dolayı gelmiş değilim. Tutanaklara bakıp isteminizi değerlendireceğim'' dedi.

Görüşmeler devam ederken tutanakları inceleyen Nevzat Pakdil, sehven olduğuna inandığı, uygun olmayan bazı kelimelerin kullanıldığını söyledi. MHP'li Uzunırmak da kürsüye çıkarak, TBMM Başkanlık makamının her zaman saygı değer olduğunu, bu saygının ise makamının iyi yönetilmesiyle perçinleştiğini söyledi.

Başkanvekili Pakdil, Genel Kurul'da oylama yaptırarak, 'terbiyesiz' sözünü tutanaklardan çıkarttı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset