Meclis'te tansiyon yükseldi

 TBMM Genel Kurulu'nda, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın, "Kemalist diktatörlüğün bir huyu var, öldürüyor asıyor, işkence kuruyor" sözleri gergin anlara neden oldu.CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Tan'ın üzerine doğru yürüdü. Araya veki

Meclis'te tansiyon yükseldi

 

TBMM Genel Kurulu'nda, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın, "Kemalist diktatörlüğün bir huyu var, öldürüyor asıyor, işkence kuruyor" sözleri gergin anlara neden oldu.

CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Tan'ın üzerine doğru yürüdü. Araya vekiller girdi ve tartışma büyümeden önlendi. Tansiyonun yükselmesi nedeniyle oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam oturuma ara vermek zorunda kaldı.

TBMM Genel Kurulu'nda, TBMM kamuoyunda "İntibak Yasası" olarak nitelendirilen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerinde "Kemalist" ve "İskilipli Atıf Hoca" tartışması yaşandı.

BDP'Lİ TAN'IN KONUŞMASI GERGİNLİĞE NEDEN OLDU

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Senin katliamın kötü, benim katliamın iyi demenin anlamı yok. İskilipli Atıf Hoca ile ilgili dün talihsiz bir konuşma oldu. Bir arkadaşımız rahmetli İskilipli Atıf Hocayı İngiliz ajanlığı ile vatan hainliğiyle suçladı. Bunu esefle kınıyorum. Atıf Hoca mağdur bir Müslüman'dır. Kemalist diktatörlüğün katlettiği onbinlerce insandan sadece biridir. Kemalist diktatörlüğün bir huyu var öldürüyor, asıyor, işkence kuruyor ve ondan sonra" dedi.

Tan'ın konuşmasına CHP ve MHP'li vekiller sert tepki gösterdi ve ayağı kalktı. Tan'da, "Sana ayıp, dinle ondan sonra da İngiliz ajanı diyor. İngilizlere ne yaptınız siz anlatın" diyerek bağırdı.

CHP VE MHP'Lİ VEKİLLER TEPKİ GÖSTERDİ, TANSİYON YÜKSELDİ

Altan Tan'ın sözlerine tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam'a, "Sen bunu nasıl konuşturuyorsun" dedi. 

Aslanoğlu daha sonra BDP sıralarına doğru Altan Tan'ın üzerine doğru yürüdü. Araya giren vekiller tartışmanın büyümesini önledi.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Tunceli Millevtekili Hüseyin Aygün, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un kolundan girerek Genel Kurul Salonu'ndan çıkardı.

Gerilimin artması üzerine oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam oturuma 10 dakika ara verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset