Meclis'te pantolon yasağı kalkıyor

Kadın milletvekillerinin, TBMM Genel Kurulunda pantolon giymelerine olanak sağlayan İçtüzük değişikliği teklifi, bu hafta komisyonda ele alınacak.AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ile Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül'ün, kadın milletvekillerinin TBMM

Meclis'te pantolon yasağı kalkıyor

Kadın milletvekillerinin, TBMM Genel Kurulunda pantolon giymelerine olanak sağlayan İçtüzük değişikliği teklifi, bu hafta komisyonda ele alınacak.

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ile Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül'ün, kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulunda pantolon giyebilmesi için verdiği İçtüzük değişikliği teklifi, 6 Ekim Perşembe günü TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülecek.

Teklif, TBMM İçtüzüğü'nde ''kadınların tayyör'' giymesinin yanı sıra ''ceket ve pantolon giymesi''ne de imkan tanıyor. Teklifle, İçtüzüğün ''kıyafet'' başlıklı 56. maddesindeki ''bayanlar tayyör giyerler'' şeklindeki ifade, ''kadınlar tayyör ya da ceket ve pantolon giyerler'' şeklinde değiştiriliyor.

Teklifte, İçtüzük'teki ''bayan'' ibaresinin de ''yaygın olarak kullanılan ve mevzuata uygun olan 'kadın' ibaresiyle değiştirilmesi'' de yer alıyor.

Diğer grupların sıcak baktığı teklifin, önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulunda görüşülmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler