Meclis'te Pantolon Polemiği

Gazetecilere verdiği bir demeçte, kadın milletvekillerinin pantolon giymelerinin serbest olması gerektiğini söyleyerek tartışmayı başlatan AKP'li Nursuna Memecan, polemik üzerine, "Böyle bir girişimim de öncülüğüm de yok" dedi. Memecan, "Benim yapacak 500

Meclis'te Pantolon Polemiği

Gazetecilere verdiği bir demeçte, kadın milletvekillerinin pantolon giymelerinin serbest olması gerektiğini söyleyerek tartışmayı başlatan AKP'li Nursuna Memecan, polemik üzerine, "Böyle bir girişimim de öncülüğüm de yok" dedi. Memecan, "Benim yapacak 500 tane işim var. Kılık kıyafet benim için o kadar önemli değil. Kadın milletvekillerinin sadece kılık kıyafet, makyaj odası düşündükleri imajıyla kadın milletvekillerini küçümsemiş oluyoruz" diye konuştu.

DTP'nin kadın milletvekilleri ise Meclis çalışmalarında pantolon giyebilmelerine olanak sağlayacak İçtüzük değişikliği önerisine tam destek vereceklerini söylediler. DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, "Bu konuda kadınlar zorlanmamalı. Özgür bırakılmalı" dedi. DTP Batman Milletvekili Ayla Akad Ata da "Böyle bir ayrım yapılmamalı. Kadınlar serbest bırakılmalı. Biz cinsiyet eşitliğinden yanayız" diye konuştu.

CHP'nin bazı milletvekilleri pantolon konusunda parlamentonun ağırlığına dikkat çekerek uygulamanın İç Tüzük'te yazıldığı gibi korunmasını istedi. Deniz Baykal'ın 18 yıllık özel kalemi ve CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, böyle bir tartışmanın içine girmek istemediğini söyleyerek, "Bunlar komik tartışmalar. Türkiye'nin çok daha önemli sorunları var, onları konuşmalıyız. Milletin vekilliği ciddi bir iş; işimize bakalım, işimizi yapalım" dedi.

 

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset