Meclisi Sıkıntı Bastı

CHP'nin 22 Temmuz seçimlerinde daha az milletvekiliyle Meclis'te temsil edilmesine rağmen, önceki seçimde aldığı oy oranıyla TBMM'deki odalarda kalması sıkıntıya sebep oldu. DTP'liler kendilerine verilen odaları beğenmezken, CHP'nin boşaltması gereken oda

Meclisi Sıkıntı Bastı

CHP'nin 22 Temmuz seçimlerinde daha az milletvekiliyle Meclis'te temsil edilmesine rağmen, önceki seçimde aldığı oy oranıyla TBMM'deki odalarda kalması sıkıntıya sebep oldu. DTP'liler kendilerine verilen odaları beğenmezken, CHP'nin boşaltması gereken odaları boşaltmaması Meclis yönetimini çaresiz bıraktı.

TBMM'de şu anda AK Parti 341, CHP 99, MHP 70, DTP 20, DSP 13, ÖDP 1, BBP 1, Bağımsız ise 4 milletvekiliyle temsil ediliyor. Grubu olan 4 partiye özel mekanlar ayrılıyor. Bu partilerin parti genel başkanı, grup başkanvekilleri, TBMM başkanvekilleri olmak üzere çok sayıda odaya ihtiyaçları olurken, Meclis yönetimi bu konuda düzenleme yapmakta zorlanıyor.

Önceki seçimlerdeki oy oranına göre daha az milletvekili çıkaran CHP'nin yerleştiği odaları boşaltmaması Meclis'te sıkıntıya sebep oldu. MHP'ye Anavatan Partisi Grubu'nun bulunduğu yer, DTP'lilere de MHP ve CHP'nin bulunduğu kattaki Milli Eğitim Komisyonu Başkanı'nın kullandığı bölüm tahsis edildi. Ancak DTP'liler buna itiraz ettiler. Yer sıkıntısının yanı sıra parti liderlerine de oda bulmak için formüller arayan Meclis yönetimi, gerekirse CHP'ye odaları boşaltması konusunda TBMM Başkanlık Divanı oluşturulduktan sonra yazı gönderecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler