Meclis Başkanı Cemil Çiçek mi?

Meclis aritmetiği dikkate alındığında AK Parti'nin göstereceği adayın Meclis Başkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.Edinilen bilgilere göre AK Parti'de öne çıkan isim Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek. AK Parti kulislerinde, uzlaşmacı kişiliğiyle Cemil

Meclis Başkanı Cemil Çiçek mi?

Meclis aritmetiği dikkate alındığında AK Parti'nin göstereceği adayın Meclis Başkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Edinilen bilgilere göre AK Parti'de öne çıkan isim Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek. AK Parti kulislerinde, uzlaşmacı kişiliğiyle Cemil Çiçek ismini muhalefet partilerinin de olumlu karşılayacağı konuşuluyor. CHP'li milletvekilleri yemin etmediği için Meclis Başkanlığı oylamaya katılamayacak.

MHP'lilerinse oy hakları var ama onların da kendi adayını çıkarması ve o adayı desteklemesi bekleniyor. AK Parti'de Meclis Başkanlığı için Nimet Çubukçu, Faruk Çelik ve Hayati Yazıcı'nın ismi de geçmişti. Pazartesi günü başkan seçilene kadar oylamalar devam edecek. Seçim takvimi TBMM Başkanlığı seçimi 4 Temmuz Pazartesi günü yapılacak.

TBMM Genel Kurulunda, yemin töreninin tamamlanmasının ardından Danışma Kurulu kararı okunarak kabul edildi.

Buna göre, Meclis, 1 Temmuz'a tatile çıkmayarak çalışmalarına devam edecek. TBMM Başkanlığı için başvuru 2 Temmuz Cumartesi günü saat 24.00'te sona erecek, başkanlık seçimi turları da 4 Temmuz Pazartesi günü yapılacak.

Geçici TBMM Başkan Oktay Ekşi, başkanlık seçimi için sürecin bugün başladığını belirterek, aday başvurularının 2 Temmuz Cumartesi günü saat 24.00'e kadar Geçici başkanlık Divanı'na yapılması gerektiğini belirtti. Ekşi, TBMM Başkanını seçmek üzere birleşimi 4 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler