Mazbatalarını ilk onlar aldı!

BDP'nin desteğiyle Şırnak'ta bağımsız milletvekili seçilen Hasip Kaplan ile KCK/TM davasından tutuklu Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız'ın avukatları, Şırnak Adliyesi'ne gelerek mazbatalarını aldı.PKK'nın gizli sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birli

Mazbatalarını ilk onlar aldı!

BDP'nin desteğiyle Şırnak'ta bağımsız milletvekili seçilen Hasip Kaplan ile KCK/TM davasından tutuklu Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız'ın avukatları, Şırnak Adliyesi'ne gelerek mazbatalarını aldı.

PKK'nın gizli sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) davası tutuklusu Selma Irmak'ın avukatı Aycan İrmez ve Faysal Sarıyıldız'ın avukatı Rojhat Dilsiz ile birlikte Şırnak Adilyesi'ne gelen bağımsız milletvekili seçilen Hasip Kaplan, mazbataları aldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şırnak'ta halkın büyük desteğini alarak milletvekili seçildiklerini söyleyen Kaplan, bölgede yüzde 75 oranında oy aldıklarını söyledi. Kaplan, "Mazbatalarımızı aldık. Tutuklu olan milletvekillerimiz Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız'ın mazbatalarını da vekaleten avukat arkadaşlarımız aldı. Bu mazbatalar sonrası tutuklu arkadaşlarımızın yarın Diyarbakır'da mazbatalara istinaden tahliye için başvuru yapacak. Halkımızın Şırnak'ta yüzde 74 oy vererek bize büyük bir güç verdiğinin farkındayız.

Sorumluluğumuz da, görevimiz de bu derece ağır, bunun da farkındayız. İnşallah ülkemizde onurlu bir barışa yeni bir demokratik anayasaya ve demokratik bir çözümle Kürt sorununa da vesile olur. Bu anlayışla mecliste görev yapmayı düşünüyoruz. Bu benim ikinci dönemim. Arkadaşlarımızın ise ilk dönemi olacak" dedi.

Gazetecilerin Abdullah Öcalan'ın geri çekileceğini açıkladığı 15 Haziran tarihini hatırlatılması üzerine Kaplan şunları söyledi:

"Doğrusu halkımız seçimlerde bağımsız bloğa büyük bir destek sunarak 36 milletvekilini meclise göndererek aslında 'demokratik çözümü, barışçıl yöntemi sonuna kadar deneyin' işaretini verdi. Burada birinci sorumluluk birinci parti çıkan Ak Parti hükümetindedir.

Bu sorunun idrakıyla yeni anayasa sürecinde ve sorunların çözümünde inandırıcı ve güven verici adımlar atıldığı taktirde inanıyoruz ki korktuğumuz günlerle karşı karşıya kalmayız. Bizim amacımız bunca seçim çalışmasının nedeni parlamentoda, Ankara'da sorunu çözmek. Sorunun çözümü için çaba sarf etmek. Bu nedenle Şırnak Milletvekili olarak bizim sorumluluğumuzun çok daha fazla olduğunun bilincindeyiz. Şırnak halkı seçim meydanlarında aldığımız izlenim, 'bize mutlaka onurlu bir barış, birlikte yaşam, birlikte çözümde ısrarlı olun' işaretini verdi. Biz de vekaleten bu sözlerinin sözcüsü olacağız mecliste. Arkadaşlarımızla kapsamlı bir değerlendirme yapacağız bu konuda.

Genel merkezlerimiz bu değerlendirmelerin sonucunu kamuoyu ile paylaşacaktır. Barış er veya geç bu topraklara gelecektir. Bütün savaşlar geçte olsa barışla bitmiştir. Dünyanın yüzyıl savaşlarının tarihine bakın, birçoğunun 30 yıldan fazla sürmediğini görürsünüz. 30 yıldır bu topraklarda çatışmalar var. Ak Parti yüzde 50 oy almıştır. Ama bu coğrafyada bize de yüzde 75 oy vermiştir. Bize temsil vekaletini vermiştir. Siyaseten temsil vekaletini aldık."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler