“Malesef polise güvenmiyoruz"

Baykal, "Bu çok yanlış ve sakıncalı bir tavır. Konuyu biz kendi olanaklarımızla kapsamlı bir şekilde incelemeye çalışıyoruz. Pazartesi günü bu konuda çok ileri teknolojiye dayalı, dışardan getirtilen bazı araçlarla bir değerlendirme yapılacak” dedi. “POLİ

“Malesef polise güvenmiyoruz"
Baykal, "Bu çok yanlış ve sakıncalı bir tavır. Konuyu biz kendi olanaklarımızla kapsamlı bir şekilde incelemeye çalışıyoruz. Pazartesi günü bu konuda çok ileri teknolojiye dayalı, dışardan getirtilen bazı araçlarla bir değerlendirme yapılacak” dedi.

“POLİSE GÜVENMİYORUZ”

“Malesef polise güvenmiyoruz” diyen Baykal, “Bunu söylemekten büyük üzüntü duyuyorum. Maalesef böyle bir güven kaybı içerisindeyiz. Güvenlik güçlerinin şu ana kadar bu tip konularda yeterince topluma güven vermediği açıktır” diye konuştu.

Baykal, “Polisin yaptığından mı şüpheleniyorsunuz?” sorusu üzerine şunları kaydetti: “Bilmiyoruz. Bir spekülasyon yapmak istemiyorum. Biz inceleyeceğiz” dedi.

“HÜKÜMET YAPTIRDI DEMEK İSTEMEM”

Neye ilgi gösterilmiş olabileceği sorusu üzerine ise Deniz Baykal, siyasette karşı partinin iç mutfağını izleme merakının daima ortaya çıktığını kaydetti.

“Peşin suçlama yapmayı doğru bulmam. Bunu AKP yaptırdı demek istemem” diyen Baykal, “Ama Türkiye'de bu tip yetki dışı özel yaşamı izleme, bilgi toplama ve bunu değerlendirme konusuna meraklı bazı çevreler var. Ne yazık ki o çevreler bu konuda çok geniş teknolojik olanaklara sahipler. Dinlediklerini bazen yansıtıyorlar. Koca bir Ergenekon davası gidiyor. Bütün dayanağı bu” şeklinde konuştu.

ADALET BAKANLIĞI'NIN KARARI

Adalet Bakanlığı'nın “hakimleri hakkında bir soruşturma açması halinde telefon bağlantılarının dinlenilmesini öngören bir karar aldığını” anımsatan Baykal, “Bunu kabul etmek mümkün değil. Türkiye'de yasaların bu konuda öngördüğü koşullar var. Bunların hiç birisini arama koşulu olmadan sadece bakanın soruşturma açmış olması bir hakim hakkında o hakimin bütün telefon konuşmalarının dinlenmesi için yeteli sayılıyor. Halbuki telefon dinlemenin bir hakim kararı ile olması gerekir” dedi.

Bu tür olayların bir kurgu olduğunu söyleyen Baykal, “Türkiye'de çok tehlikeli bir siyasi hegemonya tesis etme çabası var” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler