Liderler açılımı anlatacak

'Demokratik açılım'ın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesinin ardından parti liderleri açılım hakkındaki görüşlerini halka anlatmak üzere birçok ile gidecek. SİVAS'TAN ÖTEYE GİDEMEYEN OLMAYACAĞIZ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, genel başkan yardımcıları, baka

Liderler açılımı anlatacak
'Demokratik açılım'ın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesinin ardından parti liderleri açılım hakkındaki görüşlerini halka anlatmak üzere birçok ile gidecek.

SİVAS'TAN ÖTEYE GİDEMEYEN OLMAYACAĞIZ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, genel başkan yardımcıları, bakanlar ve milletvekilleri ile 'demokratik açılım'ı halka anlatacağı mitingler yapmayı planlıyor.

Başbakan Erdoğan, dün TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada da "Bizim muhatabımız millettir. Bugün milletimizin vekillerinin huzurunda bunları konuşuyoruz, yarın milletimizin huzurunda konuşacağız. 81 ilin 81'ne gideceğiz. Sivas'tan öteye gidemeyenlerden olmayacağız" demişti.

Başbakan'ın 50'ye yakın ili ziyaret etmesi bekleniyor. Bu çerçevede Erdoğan, ilk gezisini bugün Malatya'ya yapıyor.

BİN YILLIK KARDEŞLİĞİ YAŞA YAŞAT MİTİNGİ YAPILACAK
DTP Eşbaşkanları Emine Ayna ve Ahmet Türk de, doğu ve batı illerinde partilerinin açılım hakkındaki görüşlerini anlatacak. Türk ve Ayna, İzmir, Aydın, Manisa, Bitlis, Ağrı ve Muş illerine gidecekler. DTP'nin programına göre Ahmet Türk 22 Kasım'da İzmir'e, 23 Kasım'da Aydın ve Manisa'ya Emine Ayna ise 17 Kasım'da Bitlis'e, 18 Kasım'da Ağrı'ya ve 19 Kasım'da Muş'a gidecek.

MHP de 'açılım' sürecine karşı "Bin Yıllık Kardeşliği 'Yaşa' ve 'Yaşat" mitingleri yapacağını açıklamıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 9. Olağan Kongresi öncesi halkı yurdun çeşitli illerinde belirlenecek yer ve zamanlarda yapmayı planladığı açık hava toplantılarına katılmak için hazır olmaya çağırmıştı.

MEYDANI BOŞ BIRAKMAYIZ
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da 22 Ekim'de yaptığı basın toplantısında bir gazetecinin "Başbakan Türkiye'yi dolaşarak açılımı anlatacağını söylüyor, siz de dolaşacak mısınız?" sorusu üzerine "Hiç şüphe yok. Artık bu milletin konusudur. Kapalı kapılar arkasında konuşulacak konu değildir. Bu konuyu milletle konuşacağız, millete gerçekleri anlatacağız. Millet bu konuya el koyacak. O meydanı kimse boş bırakmayacak" demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset