Kurultaya itiraza ret

Dün gece Çankaya İlçesi Seçim Kurulu’nda yapılan kurultayda “tüzük gereği yerine getirilmedi. Parti meclisi asil listesinde yüzde 20’lik kadın kotasına uyulmadı” şikâyeti üzerine formül arayışı başlamıştı. Yapılan ilk değerlendirilmelerde, şikâyetin seçim

Kurultaya itiraza ret

Dün gece Çankaya İlçesi Seçim Kurulu’nda yapılan kurultayda “tüzük gereği yerine getirilmedi. Parti meclisi asil listesinde yüzde 20’lik kadın kotasına uyulmadı” şikâyeti üzerine formül arayışı başlamıştı. Yapılan ilk değerlendirilmelerde, şikâyetin seçim kurulu tarafından reddedilme ihtimalinin yüksek olacağı, yine de bir önlem olarak iki vekil istifa ettirilerek yerine kadınların alınması fikri ağırlık kazandı.

Beklendiği gibi seçim kurulu itirazı reddetti.

Şikâyetin haklı bulunulması halinde, oylamada en az oyu alan iki isim, Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu’nun listeden düşmesi söz konusu olabilecekti. Şimdi iki isim de Parti Meclisi'nde kalmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler