Kurtulmuş: Sözümüzde dururuz!

Erzurum'dan karayoluyla Trabzon'a gelen ve burada valilik önünde partililere hitap eden Kurtulmuş, AK Parti hükümetini eleştirirken, seçim meydanlarında verdikleri sözü unutmayacaklarını söyledi. Konuşmasının başında mitinge geç kaldığı için partililerden

Kurtulmuş: Sözümüzde dururuz!

Erzurum'dan karayoluyla Trabzon'a gelen ve burada valilik önünde partililere hitap eden Kurtulmuş, AK Parti hükümetini eleştirirken, seçim meydanlarında verdikleri sözü unutmayacaklarını söyledi. Konuşmasının başında mitinge geç kaldığı için partililerden özür dileyen Kurtulmuş, "Bizim arkamızda kamunun kaynakları yok. Uçağımız, helikopterimiz yok. Bir arabamız var ve Anadolu yollarını onunla dolaşıyoruz" dedi.

Seçim meydanlarında kavga ve küfürün eksik olmadığını belirten Kurtulmuş, "Meydanlarda hakaretlerle, dosyalarla, kaset savaşıyla, karşı tarafı adam yerine koymayan kibirlerle, çözüm üretmek yerine kavga üretmek, 12 Haziran'da miadını dolduruyor.

12 Hazirandan sonra yeni Türkiye'nin sayfası açılıyor. Birinin ak dediğine diğerinin kara dediği devir geride kalıyor. Halkı bölerek kamplaştırarak oy alma kolaycılığı geride kalıyor" diye konuştu.

Kurtulmuş, milletin önüne konulan barajları kaldırılmasını isteyerek, "Şu anda AK Parti hükümetinin uyguladığı ekonomi programı, CHP İstanbul Milletvekili Kemal Derviş'ten miras kalan programdır ve seçim beyannamesinde bu programı harfiyen uygulayacağını belirtmektedir. Eski Türkiye IMF'cidir. Eski Türkiye uluslararası büyük güçlere, Türkiye'yi teslim eden bir anlayışa sahiptir. Türkiye'nin temel sorunlarından biri demokrasimizin eksik, topal ve malesef güçsüz olmasıdır.

12 Eylül'de getirilen sistem, milleti sadece oy mekanizmasına dönüştürmüştür. Oyunuzu atıyorsunuz ve kimse size bir şey sormuyor. Sayın Erdoğan listeler açıklandığı gün 187, Klıçdaroğlu 85, Bahçeli 54 milletvekilinin üstünü çizdi. İyi de o zaman bunun krallıktan ne farkı kaldı. Krallar da aynı şeyi yapardı.

HAS Parti diyor ki bırakın milletvekillerini halk seçsin. Milletin önüne barajları koymayın ve Türkiye'yi demokratik bir hale getirelim ve Anayasa'yı da millet yapsın" şeklinde konuştu.

12 EYLÜL YASAL SİSTEMİ ÇÖP TENEKESİNE
12 Eylül'ün Anayasası başta olmak üzere bütün yasal sistemi çöp tenekesine göndereceklerini kaydeden Kurtulmuş, şunları söyledi: "Türkiye'deki ekonomik sistemi halkın lehine çevireceğiz. Bir takım rötuşlar değil 2000 yılının başından beri uygulanan Derviş-Fischer-Erdoğan modelini çöp tenekesine göndereceğiz. Dünyanın 100 ülkesinden tarımsal ürün ithal ediliyor.

2.5 milyon insanımız şehirlere göç etmiş. Hayvancılık baş aşağı gitmiş vaziyette. 2 milyon 350 bin yurttaşımız 8 yıllık Ak Parti iktidarı sırasında dükkanını kilit vurmuş. Esnaf bitmiş. Beylerin AVM'leri var ya, bir tanesini daha dikerler. Bizim Ahmet amcanın, Mehmet amcasının duası vardı, o işlerine yaramıyor.

Bütün alış veriş merkezlerini şehrin uzak yerlerine göndereceğiz. Türkiye'de halkın yüzde 85'i borçlu. Bunlar öyle bir rotaya gitmişler ki, küresel sistemin beyleri ne diyorsa o şekilde yapacaklar. Yeşil kart, kömür, makarna, bulgur dağıtıyorlar. Doğu Anadolu'da çocuk başına öğretim yardımı yapıyorlar. Hepsini topladık, Allah kabul etsin. Ama zaten sizin kesenizden veriyorlar. Türkiye kalkınacak ama adaletle hakkaniyetle büyüyecek. Herkes refahtan pay alacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adı herhalde Adaletsiz Kalkınma Partisi olsa, bunda haksızlık etmemiş oluruz. Rakamlar ortada. GSMH bakımından dünyanın en büyük 17'inci ekonomisi. Kişi başına düşen gelirde 57'inci sırada. Bu tren yanlış bir yere gidiyor, biz makası değiştireceğiz. Sirkeci'den binmişsiniz trene ben Ankara'ya gideceğim.

Hani Aşkı Memnu dizisinin sonunda tren olmayan Trabzon'a tren bileti alıyorlardı ya. Onun gibi bir şey. Bu tren buradan refaha gitmez, hakkaniyete gitmez, adaletli dağıtıma gitmez. Biz makası değiştireceğiz ve milletin hakça paylaştığı, istihdamın sağlandığı yeni bir ekonomi kuracağız".

"YANLIŞA DÜŞMEYECEĞİZ, HAS PARTİNİN HIRSIZLARI OLMAYACAKTIR"
Yanlışa düşmeyeceklerini ifade eden Kurtulmuş, "Bir çok iktidarı bekleyen üç temel yanlışa düşmeyeceğiz. İktidar yıpratıcı bir yerdir. Eğer halka dayanmazsa insanları kral haline getirir. Yeryüzünün bir çok yerinde seçilmiş krallar vardır. Siz bunları söylüyorsunuz da AK Parti de iktidar olmadan önce söylüyordu. Diyorlar. hukukta bir kural var . 'Sui misal olmaz' 3 temel yanlışa düşmeyeceğiz. Firavunlaşmayacağız, kibir kulesi haline gelmeyeceğiz. İktidarı zulüm mekanizmasına, halkın ensesinde boza
pişirme aracına dönüştürmeyeceğiz.

Karunlaşmayacağız. Kamunun kaynaklarını yiyerek, devletin kaynaklarını sömürerek, halkın parasını yandaşlara peşkeş çekerek, kimsenin haksız yere zenginleşmesine göz yummayacağız. HAS Parti'nin hırsızları olmayacaktır. Gemiciklerimiz olmayacak, hırsızlıklarımız olmayacak. Belam'laşmayacağız. Yaptığı yanlışlıkları örtmek için dinimin medeniyetimizin değerlerini asla kullandırmayacağız.

Seçim meydanlarında gökteki yıldızları vaat edip yapmayanlardan olmayacağız. 9 yıl
başörtüsünü ele alıp sonra başörtüsü sorununu 2015 seçiminde çözeceğiz demeyiz. Seçim meydanlarında söylediklerini sonra unutanlardan değiliz" ifadelerini kullandı.
Kurtulmuş, partisinin milletvekili adaylarıyla birlikte halkı selamlarken, kendisine gösterilen yoğun ilgiden memnun olduğu gözlendi. Kurtulmuş, seçim otobüsüne binerek Giresun'a hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset