Kurtulmuş resmen AK Parti'de

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Danışma Meclisi ve Katılım Toplantısı Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Başbakan Erdoğan, toplantının yapıldığı salona Numan Kurtulmuş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile birlikte geldi.Başbakan Erdoğan burada

Kurtulmuş resmen AK Parti'de

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Danışma Meclisi ve Katılım Toplantısı Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Başbakan Erdoğan, toplantının yapıldığı salona Numan Kurtulmuş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile birlikte geldi.

Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Numan Kurtulmuş ve arkadaşlarına “Yuvanıza hoş geldiniz” diye seslendi. Erdoğan, ABD ziyaretini kongre nedeniyle iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi.
 
“Katılım toplantısının ülkemize milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diyen Erdoğan, “AK Parti 4. Büyük Kongresi öncesinde partimizin tüm kurulları ile değişik tarihlerde toplantılar gerçekleştirdik. Haftaya bugün büyük kongremizi gerçekleştireceğiz. Şu anda uluslararası camiadan devlet ve hükümet başkanlarını bu genel kuruluma davet ettik. Ciddi bir iştirak olacak. 30 Eylül sabahından itibaren Ankara'da çok farklı bir coşkuyu beraber yaşayacağız.” diye konuştu.
 
ABD ziyaretini kongre sebebiyle iptal etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Erdoğan, “Dışişleri Bakanımız ülkemizi orada temsil edecek. 14 Ağustos 2001'de yola çıktık. Geldiğimiz nokta ortada. 10 yılda iktidarımız oldu. 30 Eylül'de Ankara'da gerçekleştirdiğimiz il başkanları toplantısında Süleyman Soylu'nun AK Parti'ye katılımını gerçekleştirdik. Bugün çok değerli siyasetçimizin sayın Numan Kurtulmuş ve arkadaşlarının AK Parti'ye katılım törenini gerçekleştireceğiz. Numan Kurtulmuş'a feshedilmiş olan HAS Parti'de birlikte yol aldığı arkadaşlarına ‘yuvanıza hoş geldiniz' diyorum.” ifadelerini kullandı.
 
 
44444444444444.jpg
 
Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “AK parti'nin omuzlarında taşıdığı misyon büyük bir kadim bir medeniyetin ruhu ile şekillenmiştir. Bu hareket bu dava kökü derinlerde olan kökü medeniyetimizle yaşıt olan ilkeleri vizyonu ve bu noktada o misyonu üstlenmiş bir davadır. Biz büyük bir çınarın dallarıyız. Bu çatı herkesi kucaklayabilecek imkana sahiptir. Bu milletin adeta mecnunlarıyız.”
 
"HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADIM"
Numan Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından kürsüye gelerek kısa bir konuşma yaptı. 
 
Kurtulmuş, salona girerken bir çok eski arkadaşımı gördüğünü, bu birleşme ile güçlü bir Türkiye kurulması için bir sinerji çıkacağını düşündüğünü söyledi.
 
12 Temmuz'da Başbakan Erdoğan'ın katılma talebini kendilerine ilettiğini belirten Kurtulmuş, "2 aydır bende sizler gibi süreci takip ediyorum. Bu sürede konuşmadım ve büyük bir zoru başardım. Bu sürede bir siyasetçinin konuşmamasının ne kadar zor olduğunu anladım. Bu bütünleşmeye destek veren, karşı çıkan herkesi saygıyla selamlıyorum. Milletin büyük bir çoğunluğu, aydın kesim, medya bu birleşmeyle ilgili olumlu kararlar verdi" dedi.
 
Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan ile ortak hocası olan bir büyüğünün birleşmeyi duyunca telefonla aradığını ve 'Ben yıllardır bu birleşme için dua ediyordum' diyerek hüngür hüngür ağladığını kaydetti.
 
Siyaseti yüzlerce yıldan neşet eden medeniyetin kadim değerlerleri üzerinden yaptıklarını anlatan Kurtulmuş, “Bir çınarın dalları buluşuyor. Türkiye 150 yıldır bir mücadelenin içinde. Bizim medeniyetimizin sözünün en yüce olması için birçok insan gelip geçmiştir. 150 yıldır bu ses batıdan gelen sufle ile susturulmaya çalışıldı. 200 yıldır dünyaya hakim olan bir medeniyet iflasın eşiğine geliyor. Biz siyaseti medeniyetimizin yeniden ihyası için yapıyoruz. Bu milletin çocukları asla bu siyaset alanından inmeyecekler. Bu milletin çocukları artık sahne aldı.” dedi.
 
Konuşmanın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Numan Kurtulmuş ve partisine katılan HAS Partililere AK Parti rozeti taktı.
 
Parti rozetini takan Kurtulmuş'un törende yaptığı konuşma katılımcılardan büyük alkış aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler