Köşk'ten Gül iddialarına yanıt

Çankaya Köşkü, bugün ulusal bir gazetede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sağlık durumu ile ilgili olarak Yurt Gazetesinde yer alan iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladı.Çankaya Köşkü'nden yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın sağlığı ile ilgili o

Köşk'ten Gül iddialarına yanıt

Çankaya Köşkü, bugün ulusal bir gazetede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sağlık durumu ile ilgili olarak Yurt Gazetesinde yer alan iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Çankaya Köşkü'nden yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın sağlığı ile ilgili olarak bugünkü Yurt Gazetesi'nde yer alan iddialar, bütünüyle gerçek dışıdır." denildi.

Söz konusu haberde, Cumhurbaşkanı Gül'ün zehirlenme sonrası rahatsızlandığı iddia edilmişti.

 

İŞTE GAZETEDEKİ O HABER

Abdullah Gül kulak ağrısı nedeniyle Kırgızistan'daki Türk Konseyi Zirvesi toplantısını yarıda keserek apar topar Türkiye'ye döndü. 5 gündür Haccettepe Hastanesi'nde tedavi gören Gül'e, 'Endonempatik hidrops bozukluğu' teşhisi konuldu.

 

GÜL'ÜN DOKTORU ARADI

Ancak Yurt, Köşk'e çok yakın bir kaynaktan Abdullah Gül'ün zehirlendiği bilgisine ulaştı. Teşhisin hemen ardından Gül'ün özel doktorunun da Cerrahpaşa'da bir doktordan bilgi aldığı öğrenildi.

 

ŞEKER VE KALP YOKSA...

Hastalığın iki günde düzelebileceğini söyleyen profesör, tedavi yönteminin yanlış olduğunu iddia etti. Profesör, 'Gül zehirlenmiş olabilir mi?' sorumuza 'Bu hastalık kalp ve şeker hastalığı olmayanlarda zehirlenmeyle görülür. Hacettepe Endonempatik hidrops bozukluğunun hemen ardından steorid tedavisi uygulamış. Steroid tedavisi 5 gün boyunca uygulanmaz. En fazla iki günde kesilmesi gereken bir tedavi şeklidir. Kaldı ki ilk teşhisi değerlendirmek için komisyon bile toplanmamış. Steorid son derece ağır bir tedavidir. Hastada daha sonra tansiyon, kilo, kafada basınç, şiddetli baş dönmesi ve aşırı asabiyet yapar. Bu yüzden Cumhurbaşkanı'nı 5 gün boyunca hastaneden çıkarmamış olabilirler ' dedi.

 

ZEHİRLENME OLASILIĞI YÜKSEK

Endonempatik hidrops bozukluğu hastalığının kendisine 'ataklar' şeklinde göstereceğini söyleyen profesör, 'Cumhurbaşkanı bu nedenle yere düşmüş olabilir. Baş dönmesi yapar ve hasta kendisini boşluğa basıyormuş gibi hisseder' dedi. Hastalığın kesin bir tedavisinin olmadığını söyleyen proesör, 'Cumhurbaşkanı zehirlenmiş olabilir mi' sorumuza ise 'Endonempatik hidrops bozukluğu, kalp ve şeker hastalıklarının yanı sıra zehirlenmeyle ortaya çıkan bir durumdur. Bildiğim kadarıyla Gül'ün kalp ve şeker rahatsızlığı yok.' dedi.

 

GÜL ARTIK KULAĞINI KULLANAMAYACAK

İç kulak hastalıkları konusunda uzman bir profesör için Cumhurbaşkanı Gül için 'Geliştirilen tüm tedavi yöntemleri hastalığa çözüm bulamayacak. Gelinen noktanın tedaviye olumlu sonuç vermesi mümkün değil. Bu nedenle Abdullah Gül maalesef hasta kulağını kaybedecek.' diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset