Köşk İçin Karar Günü

Başbakan Erdoğan'ın bugün Bakanlar Kurulu ve partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) toplayarak takvimi değerlendireceğini açıklaması, AKP'nin cumhurbaşkanı adaylarının belirlenmesinin son ana bırakılmayacağı işaretini verdi. Erdoğan'ın kurmaylarına gör

Köşk İçin Karar Günü

Başbakan Erdoğan'ın bugün Bakanlar Kurulu ve partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) toplayarak takvimi değerlendireceğini açıklaması, AKP'nin cumhurbaşkanı adaylarının belirlenmesinin son ana bırakılmayacağı işaretini verdi. Erdoğan'ın kurmaylarına göre, Başbakan salı günkü parti grup toplantısında ya da en geç 16 Ağustos'ta adayları kamuoyuna açıklayacak.

GÜL'LE GÖRÜŞECEK

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, bugünkü Bakanlar Kurulu ve MYK toplantılarında, bu süreçte izlenecek stratejinin görüşüleceğini söyledi.

Abdullah Gül'ün, partinin karar mekanizmalarında etkin ve önemli bir isim olduğuna dikkat çeken Fırat, şunları söyledi:

“Başbakanımız ve partimizin genel başkanı Sayın Erdoğan, bu süreçte Abdullah Gül ile görüşecek. Bugün yapılacak MYK'da isim açıklanacağını zannetmiyorum. Bir mi birden fazla mı aday çıkar, o kararlaştırılır. Stratejiden kastettiğim budur. Ayrıca adayın belirlenmesinde üzerinde durulacak mevzular ele alınır. Halkın iradesini her zaman dikkate aldık. Karar verirken ülkedeki dengeleri de gözeteceğiz. Başbakan daha sonra ismi veya isimleri açıklar. Ama açıklama bu kez son güne bırakılmayacak. Ayrıca, partinin açıklayacağı isimlerin dışında adaylık başvurusunda bulunacak kişiler de çıkabilir. Milletvekilleri akil adamlardır. Kime neden oy verdiğini bilir. Milletvekili olmak kolay mı?”

ARKADAŞLARIN TEMAYÜLÜ

AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin de, AKP'nin cumhurbaşkanı aday veya adaylarının son güne bırakılmayacağını, parti mekanizmalarında gerekli istişarelerin yapılmasının ardından, isimlerin açıklanacağını söyledi.

AKP'nin diğer Grup Başkanvekili Nihat Ergün de Bakanlar Kurulu ve MYK'da tek bir aday mı, yoksa birden çok aday mı gösterileceği konusunun tartışılacağını ifade etti. Ergün, “Sayın Başbakan, arkadaşların temayülünü alır. Orada beyan edilen fikirlere göre davranır. İsim de konuşabilir, isimleri de konuşabilir. Aday veya adayların isimlerinin en geç 16 Ağustos'a kadar açıklanacağını tahmin ediyorum. Aday belirleme sürecinde, muhalefet partilerinin durumunu ve bu partilerin milletvekillerinin müstakil mi, yoksa parti liderinin görüşü çerçevesinde mi oy kullanıp kullanmayacağını da tartışacağız” dedi.

Bugün kesin bir karar alınması durumunda Erdoğan'ın yarın düzenlenecek AKP Grup toplantısında kararını açıklaması bekleniyor. Nisan ayındaki cumhurbaşkanı seçim sürecinde Erdoğan, Abdulah Gül'ün adaylığını yine grup toplantısında açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset