Koray Aydın'dan yeni TL yorumu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili ve Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın, yeni Türk Lirası'nın Ermeni Para birimi Dram'a benzediğini belirtti.Aydın, "AKP, Ermeni para birimi Dram'a takla attırıp, Türk Lirası'na simge yaptı! Tü

Koray Aydın'dan yeni TL yorumu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili ve Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın, yeni Türk Lirası'nın Ermeni Para birimi Dram'a benzediğini belirtti.

Aydın, "AKP, Ermeni para birimi Dram'a takla attırıp, Türk Lirası'na simge yaptı! Türk Lirası bu özensiz davranışı hak etmiyor" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, Türk Lirası'nın yeni simgesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, yeni simgeyi "ucube" olarak niteledi.

Sembolün nasıl ve hangi süreçlerin ekarte edilerek tespit edildiğinin de açıklamalarla ortaya çıktığını ifade eden Bahçeli, Türk Lirası'na layık görülen sembolün bir çıpaya benzemesinin, "kıymet saklama aracı olarak belirlenen" güvenli bir liman olarak anlamlandırıldığını ve yukarı doğru kıvrımlı çizgilerin de paranın sözde artan değeriyle ilişkilendirildiğini belirtti.

Bahçeli, "Elbette bunlar Başbakan'ı sürekli yanıltanların, boş ve temelsiz önerilerle yanlışa sürükleyenlerin, hayal tacirliğiyle bütünleştirenlerin görüş ve düşünceleridir. Başbakan Erdoğan; kültürümüzle, değerlerimizle ve kimliğimizle hiçbir irtibat kurmayan ve bunlarla ilgili fikir de vermeyen sembolü kendisine dayatanların fark etmeli ve düştüğü kaygan zeminden acilen kurtulmalıdır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset