Koray Aydın : İki partiyle ittifak yapacağız

Koray Aydın Trabzon'da açıklamalarda bulundu

Koray Aydın : İki partiyle ittifak yapacağız
HABER61 HABER SERVİSİ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın Trabzon'da basın toplantısı düzenledi.

Aydın, AK Parti'ye 16 yıllık iktidarlık dönemleri süresince en büyük tokadı attıklarını söyledi. Ayrıca Aydın, milletvekili seçimlerinde Demokrat Parti ve Saadet Parti ile ittifak yapacaklarını söyledi.

Sözlerine CHP’nin 15 Milletvekilini İyi Parti’ye geçmesiyle ilgili bilgilendirme yaparak başlayan Aydın, ‘’Türk haklının yaşananları doğu şekilde bilmesini istiyorum. İktidar erken seçimden ziyade baskın seçim tarzında bir seçim kararı aldı. Anlaşıldı ki iyi parti korkusu dağları sarmış. Bir aydan beri genel başkanımız ‘’Ey Recep Tayyip Erdoğan sana gelen o anketleri Türk milletine açıkla, millet bilsin’’ diye tüm toplantılarında dile getirdi. Bu halka açıklanamadı ama biz söyleyelim Türkiye’de inanılmaz bir iyi parti yükselişi var. Büyük bir patlama yaşanacak. Demokrasini ortadan kalktığı, iki kişinin dudaklarının arasına sıkışmış, ne yaptığı belli olmayan iç – dış politikada, ekonomide yerle bir olmuş, milli hassasiyetler yok edilmiş bir Türkiye içerisinde bu erken seçim Türkiye’ye iyi gelecek. ‘’ dedi.

YSK TOPLANTIDA KARAR VEREMEDİ

YSK’nın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yazısına rağmen karar veremediğini ifade eden Aydın, ‘’Seçim kararı alınırken bu işi yürütmekle yükümlü kurul Yüksek Seçim Kuruludur. YSK seçimim başında bir yazı TBMM’ye bir yazı da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazar. Meclise yazar çünkü grup kuran partiler seçimlere katılır. Bir yazı da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazar. Çünkü partilerin tüm evrakları, kongreleri tüm denetimleri Yargıtay Başsavcılığı tarafından tutulur. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 2 gün süren çalışmayla elindeki verilere dayanarak seçime girmeye hak kazanan partileri açıkladı. Cuma günü İyi Parti’yi de ilave edilerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı YSK’ya bildirdi. YSK ise cumartesi günü toplandı. Cumartesi günü bu gelen evraklara baktılar, şaşırdılar. Hiç bekledikleri bir olay değil. İyi partiyi seçime sokmamayı düşünüyorlar ama Yargıtay Başsavcılığı tam dosyaları verdi. Bu evrakların tesliminden sonra YSK bir türlü bu partileri açıklayamadı.’’ şeklinde konuştu.


ARSIZLAŞMIŞ İKTDARA ÖYLE BİR TOKAT ATTIK Kİ…
YSK karar veremeyince B planını devreye soktuklarını ifade eden Koray Aydın, ‘’Toplantıyı dışarıdan takip ediyoruz… Toplantıda içeri girdiler, dışarı çıktılar, telefon görüşmeleri yaptılar. Biz de orayı takip ediyoruz. Biz anladık bir hile olacak. Toplantıyı karar vermeden sonlandırdılar. Bir hile olduğunu gördük biz de Türk milletinin çaresiz olmadığını, tek adama teslim olmayacağını ifade ederek B planını uyguladık. Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi’ne, Türk milletinin demokratik değerlerini koruma hassasiyeti dolaysıyla böyle bir başat rol üstlendikleri için çok teşekkür ediyorum. Arsızlaşmış iktidara bir şamar gerekliydi. Her şey onun istediği gibi olacak, herkes onlara boyun eğecek. Pazar günü YSK’nın 14.00’de acil toplantıya çağırıldıklarını duyduk ve bir gün önce hazırladığımızı düşünceyi uygulamaya koyduk. 14.00’e toplandılar, biz de 13.30’da tokadı attık. Tam bir tokat attık… Her halde 16 yıllık iktidarlarında böyle bir tokat yememişlerdir. ‘’ dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞINI KESİN KAZANIYORUZ
Yapılan anketlerde Cumhurbaşkanlığını kesinlikle kazandıklarını gördüklerini söyleyen Aydın, ‘’İyi Parti’yle beraber Türkiye’de hukuksuzluğa biat anlayışı yerle bir olmuştur. İyi parti bütün dengeleri altüst etmiştir. İyi parti Akp ve diğer bütün partilerden memnun olmayanların oluşturduğu bir partidir. Türkiye adeta bir Emevi devleti dönemi yaşıyor. Onların düşünme duygularını elinden alan, dinin bütün hassasiyetlerini elinden alarak adeta harama müsaade eden bir duruma gelmiştir. İnşallah Cenabı Allah bize bu görevi hâsıl kılar. Buna Türkiye’nin ihtiyacı var. Nedir bu şiddet, nedir bu bölen karşısındakini şeytanlaştıran, dün beyaz dediğine bugün siyah derken utanmayan. Bir gün Öcalan’la kol kola, bir gün Fethullah Gülen’le kol kola. Ama başkalarını suçlarken utanmayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Yeter artık. Bu seçim bu siyasal anlayışın sona erdiği bir seçim olacaktır. Türkiye’nin bütün illerinde Milletvekili alacağız göreceksiniz. Geçen hafta Batman’daydık. Böyle bir ilgi görmedim. Gelecek hafta da Diyarbakır’dayız. AKP’den memnun olmayanlar, oraya hapsolmuş olanlar, korkanlar, iş adamıyım, esnafım fikrimi söylemekten korkuyorum ama en olur bizi bunlardan kurtarın diyenlere müjdeli haber veriyorum. Bu gidişata göre Cumhurbaşkanlığını kesin kazanacağımız görülüyor. Apar topar bu işe kalkışmalarının arkasında her ay İyi Parti’nin yükselişinin devam etmesi var. Zararın neresinden dönersek kardır diyerek bu kararı aldılar. Artık seçim akşamı o balkon konuşmasını yapamayacaklar. Kuvvetler ayrılığının esas alındığı bir düzeni geri getireceğiz. ‘’ ifadelerini kullandı


İKİ PARTİYLE İTTİFAK

Türkiye'de tek adam dönemi kapanacak diyen Aydın " Demokrasinin yerine oturduğu hukuk düzenine laik düzene yeniden kavuşacağız. Milletvekili seçimlerinde Saadet partisi ve Demokrat Parti İle ittifak yapmayı düşünüyoruz. İkinci turda kesin kazanacağımıza eminiz. Millet ittifakını yapıyor anketlerin dilinden anlıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifak yok ancak milletvekili seçimlerinde ittifakımız olacak" şeklinde konuştu.

İYİ PARTİ'YE KATILDI

Konuşmaların ardından  DYP Trabzon Kadın Kolları eski başkanı Sevgi Yarımbıyık İyi Parti'ye katıldı. Yeni üyenin rozetini Koray Aydın taktı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın Trabzon'da basın toplantısı düzenledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler