Koray Aydın bayrak açtı!

Bayındırlık ve İskan eski Bakanı ve MHP Trabzon Milletvekili seçilen Koray Aydın, açıklama yaptı.MHP Trabzon İl Binasında açıklama yapan Koray Aydın, "Seçim sonuçlarının Türk milletine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Söz Türk Milletinin demiştim Türk m

Koray Aydın bayrak açtı!

Bayındırlık ve İskan eski Bakanı ve MHP Trabzon Milletvekili seçilen Koray Aydın, açıklama yaptı.

MHP Trabzon İl Binasında açıklama yapan Koray Aydın, "Seçim sonuçlarının Türk milletine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Söz Türk Milletinin demiştim Türk milletide kendi iradesini kullandı ve bir karar verdi.

AK Parti oylarını rekor bir şekilde artırarak seçimin galibi oldu, 1. partisi oldu. İktidarını devam ettiriyor onları tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. İnşallah Türk milletinin verdiği kararda ülkenin geleceği için hayırlara vesile olur.

Şunu ifade edebiliriz Türk milletinin başbakana olan inancı devam ediyor. Başbakan şuanda karizmasıyla bu alınan oyların yüzde 90 payı olduğunu düşünüyorum. Yüzde 10 da AKP kurumsal kimliğinin katkısı olduğunu düşünüyorum. Ama bundan sonraki süreç Türkiye için zor olacaktır. Bunu seçim dönemi boyunca da söyledim. Şimdi Türkiye'nin geleceğiyle ilgili önemli kararlar alınacak" dedi.

Aydın, "AKP milletten aldığı bu gücü hangi yönde kullanacağı yönünde test edilecek. Seçim süresince Trabzon'la ilgili olan söylenmiş vaatleri kayıt altına alıyoruz. O dönemin bütün gazetelerini arşivlere alıyoruz. Milletimizin bize verdiği muhalefet görevini de yerine getirmeye çalışacağız. Bu konuda milletimizin bize verdiği görev budur.

Bizlerde onların verdikleri görevi yerine getirmek için MHP Milletvekili sıfatımla sonuna kadar mücadele edeceğim. Seçim sonuçlarından MHP kurumsal kimliği olarak bizim de ders çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum. Partimiz bir bütün olarak bu seçim sonuçlarını genel merkezle bir değerlendirmeye alıp eksikliklerin giderilmlesi hataların görülmesi yönünde bir iradenin ortaya çıkması şart.

Bu da bizim partimizin kendisini ilgilendiren bir durum. Seçim sonuçlarının daha sağlıklı bir analizinin yapılmasından sonra MHP'nin önemli bir değişikliğe gitmesinin gerektiğini düşünüyorum. Ortada büyük bir başarısızlık var MHP olarak" dedi.

Aydın, "Türkiye'nin bütün illerinde aynı sonuçlar var bütün halinde sorgulanması ve incelenilmesi lazmı. İktidar partisinin 3 seçim üst üste seçilmesi ve bunu da oylarını artırarak başarması ender durumlardan biridir. Bunun il ölçeğinde değilde üst düzeyinde sorgulanması gerekir. Yeniden yapılanma gerekir. Yeniden yapılanmayı partiler yapmalıdır. Yeni açılımlar yapılabilir.

Bunları yapamazsanız AKP'yle baş edemezsiniz. Ben bunu genel ölçekte diyorum. Çünkü 34 ilde milletvekili aldık daha önce 59 ilde almıştık. Bunun sorgulanması gerekmezmi, kesinlikle gerekir. Her iş oldu bitti ne ala diyemeyiz en azından ben diyemem başkalarını bilemem de.

Türkiye genelinde bu işin sorgusunun yapılması lazım. Bu gerçeği görmemezlikten gelerek siyaset yapamayız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset