Kongrede Gül'ü bir tek o andı

AK Parti Kongresi’nde, bir dönem partinin ikinci adamı olan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adını, ne kongre açılışını yapan AK Parti yetkilileri, ne de yaklaşık iki buçuk saatlik bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hiç anmadı.Abdullah Gül’den

Kongrede Gül'ü bir tek o andı

AK Parti Kongresi’nde, bir dönem partinin ikinci adamı olan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adını, ne kongre açılışını yapan AK Parti yetkilileri, ne de yaklaşık iki buçuk saatlik bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hiç anmadı.

Abdullah Gül’den Kongre’de bahseden, yabancı şeref konuklarından, Mısır’ın Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi andı.
 
Mursi konuşmasında, Mısır ve Türk halklarının “hedef birliği” içinde olduklarını vurgulayarak,  Mısır halkı özgürlüğüne kavuştuktan sonra ilk ziyareti yapan Cumhurbaşkanı’nın Abdullah Gül olduğunu söyledi. “O zaman yapılan bu ziyaretin bizim için çok büyük olumlu etkisi olmuştur. Bütün siyasi yelpazenin renkleriyle görüşmüş, tahrir meydanını ziyaret etmiştir” dedi. Kendisinin Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra ilk arayanlardan birinin de Başbakan recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurgulayan Muhammed Mursi, Türkiye ve Mısır’ın çok ortak paydası olduğunu belirtti ve bunları, “Ortak amaç, ortak hedefler ve ortak tarih” olarak saydı. Ortak hedeflerin ise, “özgürlük, demokrasi ve adalet” olarak sıraladı.
 
“ERDOĞAN’A BEN DE, TÜM MISIR HALKI DA HAYRAN”
Başbakan Erdoğan’ın kongre konuşmasını dikkatle dinlediğini kaydeden Mursi, “Başbakan’a ben de, tüm Mısır halkı da hayran” dedi.
 
“FİLİSTİN DEVLET OLACAK, KUDÜS BAŞKENTİ OLACAK”
Mursi, Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki geçiş noktalarının açık olduğunu vurgulayarak, “Buradan gıda yardımı ulaşabilmekte, aileler birleşebilmektedir. Filistin kendi bağımsız devletini kuracak ve bu devletin başkenti Kudüs-ül Şerif olacaktır” dedi. Dünyaya da seslenen Mursi, “Filistin halkından desteğinizi esirgemeyin” diye konuştu.
 
“SURİYE UYKULARIMI KAÇIRIYOR”
Suriye’de rejimin kendi halkını öldürdüğünü söyleyen Mursi, “bu durum uykularımı kaçırıyor. Bu trajedi, bu kan durana kadar, Suriye halkı meşru haklarına kavuşana kadar, yanında duracağız” dedi.
 
Mısır halkı bu devrimini başlattıktan sonra yer yüzünde kendisini cesaretlendirmek ve kutlamak üzere kendisini ziyaret eden ilk cumhurbaşykanı, türk halkı ile devletinin beraber olduğunu söyleyen sevgili arkadaşım cumhurbaşkanı gül olmuştur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset