Komisyonda tansiyon düşmüyor!

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti milletvekillerinin, kavgalı Milli Eğitim Komisyonu toplantısına kendiliklerinden gelmediğini ileri sürdü.İnce, Başbakan, AK Parti Grup Başkanvekilleri, Genel Başkan Yardımcıları ve Milli Eğitim Komisyonu Başka

Komisyonda tansiyon düşmüyor!

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti milletvekillerinin, kavgalı Milli Eğitim Komisyonu toplantısına kendiliklerinden gelmediğini ileri sürdü.

İnce, Başbakan, AK Parti Grup Başkanvekilleri, Genel Başkan Yardımcıları ve Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı'nın, bir haftadır ''CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerine talimat verdi, milletvekilleri salona geldi'' dediklerini söyledi ve "AKP milletvekilleri kendiliğinden geldi, bunu bize yutturmaya çalıştılar. Gerçek öyle değilmiş'' dedi.

AMAÇ ZORBALIK

AK Parti'li vekillerin kavgalı komisyon toplantısına kravatsız, kavga ve 'zorbalık' için geldiğini savunan İnce, AKP'li İhsan Şener'in, toplantıdan bir gün önce Ordu'da yerel bir televizyona açıklamalarda bulunduğunu belirterek, ''Şener 'Grup başkanvekillerimizin çağrısı üzerine, yarın 13.00'te toplanmak üzere dönüyoruz. Komisyonda önemli bir kanun görüşülüyor. Muhalefetin iç tüzük kurallarını hiçe sayarak, birtakım engellemeler yaptığını görüyoruz. Bunun tedbirini alabilmek amacıyla bir gayret içindeyiz. Onun için yarın sabah döneceğiz'" dediğini kaydetti.

Şener'in sözlerine ilişkin CD'yi basın mensuplarına dağıtan İnce, komisyonda yaşananların planlı olduğunu savundu. AK Parti grubunun 27 Mart-5 Nisan tarihleri arasında yasalaştırılmasını planladığı düzenlemeler arasında '4+4+4' ün de olduğunu belirten İnce şöyle devam etti:

"Meclis Başkanlığı daha tavrını belirlememiş. Meclis Başkanı, belki komisyona havale edecek. Meclis Başkanı tavrını belirledi, AKP grubu biliyor da yoksa biz mi bilmiyoruz? Sıkıyönetim ilan etmişler, kimse Ankara'da ayrılmasın diye."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset