Kofi Annan Ankara'da!

Eski BM Genel Sekreteri ve BM ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, Suriye ve Katar'daki görüşmelerin ardından Ankara'ya geldi.Kofi Annan, Ankara'da ilk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek. Ondan sonra Dışişleri

Kofi Annan Ankara'da!

Eski BM Genel Sekreteri ve BM ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, Suriye ve Katar'daki görüşmelerin ardından Ankara'ya geldi.

Kofi Annan, Ankara'da ilk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek. Ondan sonra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir çalışma yemeğinde bir araya gelecek olan Annan, Türk muhataplarına Şam'da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yaptığı görüşmelerle ilgili bilgi verecek.

Suriye yönetimine ülkedeki yaşanan şiddete son verilmesi ve krize barışçı yollardan bir çözüm bulunulması amacıyla özel temsilci olarak görevlendirilen Annan, tüm dünyanın çok yakından izlediği Şam'da umutlu olduğunu belirtirken kan akmasına son vermek için "somut" öneriler sunduğunu anlattı. Buna karşın Annan, henüz bir mutabakat sağlanmadığını da kabul etti.

Kofi Annan, iki günlük görüşmeler gerçekleştirdiği Şam'dan ayrıldıktan sonra Suriye krizi konusunda ön planda olan Katar'a geçerek Suriye'deki görüşmelere ilişkin bilgi vermişti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset