Koalisyon kurulamamasının sebebi muhalefet

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "7 Haziran'da bir seçim yapıldı. Gönül arzu ederdi ki bir hükümet çıksın veya tek başına çıkmadıysa koalisyon şeklinde olsun. Ama bir şekilde partiler kırmızı çizgilerini geçemedi" dedi.TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Çevre ve Şehi

Koalisyon kurulamamasının sebebi muhalefet

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "7 Haziran'da bir seçim yapıldı. Gönül arzu ederdi ki bir hükümet çıksın veya tek başına çıkmadıysa koalisyon şeklinde olsun. Ama bir şekilde partiler kırmızı çizgilerini geçemedi" dedi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Sivas ziyaretleri kapsamında ilk olarak inşaatı devam eden 25 bin kişilik yeni stadyumda incelemelerde bulundu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç'ın eşlik ettiği incelemede Başkan Yılmaz ve Bakan Güllüce yetkililerden devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Stat inşaatındaki incelemenin ardından Meclis Başkanı Yılmaz ve Bakan Güllüce kentteki bir restoranda Toplantıcılar Sitesi esnafıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Programa Başkan Yılmaz ve Bakan Güllüce'nin yanı sıra AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve Sivas Belediyesi Başkanı Sami Aydın'da katıldı.

Burada konuşan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, 7 Haziran'da bir seçim yapıldığını ancak bir hükümet çıkmadığını belirterek şunları söyledi:

"Gönül arzu ederdi ki bir hükümet çıksın veya tek başına çıkmadıysa koalisyon şeklinde olsun. Ama bir şekilde partiler kırmızıçizgilerini geçemedi. Her ne kadar kırmızı çizgilerimiz yok koymadık dedilerse de hükümet kurulamadığına göre o noktaya geldik. Bir hükümet kurulacak uzlaşma ve mutabakata varamadılar. Anayasa'daki kurallar işledi. Bundan kaygı duymaya gerek yok. Eğer kurallar işliyorsa bunda bir sıkıntı yok. Anayasa'daki kurallar işledi. Milletin önüne sandık yeniden geldi. 7 Haziran'dan sonra 1 Kasım'da bir yıl içerisinde iki seçim oluyor. Geçen yılda bir yıl içerisinde iki seçim olmuştu. 1 Kasım'da sandığı vardığınızda elinizi vicdanınıza koyduğunuzda karar vereceksiniz. Türkiye'nin bu zor dönemde güçlü bir iktidara ihtiyacı var mı? Yok mu? Güçlü hükümetlere gerek yok. Zayıf hükümetlerle de, koalisyonlarla da olabilir. Koalisyonlarla kısa da sürebilir. 2002'ye kadar gelen AK Parti hükümetine kadar 80 yılda 58 hükümet gelmiş. Demek ki Türkiye'deki hükümetlerin ortalama ömür 1.5 yıl."

"MİLLETİMİZ NE DERSE BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR"

Sandığa gidildiğinde Türkiye'nin geleceğine karar verileceğini ifade eden Yılmaz, "Eğer derseniz ki biz koalisyona razıyız. Gençler bilmiyor ama biz 70'leri gördük 90'ları gördük. Eğer derseniz Türkiye'nin uzun dönemli bir hükümete ihtiyacı yok; kabulümüz. Eğer derseniz ki istikrara da, güçlü hükümete de gerek yok kabulümüz. Millet ne derse başımızın üstünde yeri var. Her şeyin kazası var ama vaktin kazası yok" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise, "Bin yıldır biz bu platoda kalmanın kavgasını veriyoruz. Bu Anadolu platosunu bize çok gören bir dünya var karşımızda. Terörüyle, başka organizasyonlarıyla buralarda olmamamız gerektiğini düşünen derin bir akıl var dışarıda. Biz bina yapmaya, yol yapmaya, zenginleşmeye zaman bulamadık. Burada direnebilmek için, bu topraklarda kalabilmek için. Ecdadımız bilmiyor muydu yol yapmayı, şunu yapmayı. Ama cephelerde bu toprakları korumak uğruna o kadar çok şehidimiz olmuş ki. Buruda durmamız lazım, korumamız lazım. Bu toprakları vatan olarak seçtik" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler