KKTC'den AK Partiye: Tarihi zafer!

Cumhurbaşkanı Eroğlu yaptığı açıklamada, "AK Parti ve Sayın Başbabakan Erdoğan'ı kutluyorum. Çünkü 9 yıl iktidarda kaldıktan sonra bir seçimde yüzde 50 oy almak, bana göre büyük bir başarıdır" dedi. Eroğlu, "9 senelik iktidarına rağmen bu seçimde oyunu ar

KKTC'den AK Partiye:  Tarihi zafer!

Cumhurbaşkanı Eroğlu yaptığı açıklamada, "AK Parti ve Sayın Başbabakan Erdoğan'ı kutluyorum. Çünkü 9 yıl iktidarda kaldıktan sonra bir seçimde yüzde 50 oy almak, bana göre büyük bir başarıdır" dedi.

Eroğlu, "9 senelik iktidarına rağmen bu seçimde oyunu artırmış olması her türlü takdirin fevkindedir. Demokratik bir yarış oldu. Diğer partileri de kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Eroğlu açıklamasına şöyle devam etti:

"Her halükarda Anavatan'daki kardeşlerimiz çok güzel bir demokrasi örneği vermiştir. Gayet demokratik bir seçim olduğu ve bugün basını takip ettiğimizde de görüyoruz ki, şikayet ve itiraz konusu az. Dolayısıyla vatandaş en olgun şeklide bu demokratik hakkını kullanmış, benimsediği partiyi iktidar olarak sandıktan çıkarmıştır."

"Yeni dönemde Türkiye ile ilişkilere de değinen Eroğlu, samimi işbirliğinin devam ettirilmesi temennisinde bulundu.

Başbakan Erdoğan'la seçimden hemen sonra telefonla görüştüğünü belirten Eroğlu, "Kendisini tebrik ettim. Tabi ki, hakikaten tarihi bir zafer gibi görünüyor. Yüzde 50 oy oranıyla sandıktan çıkmak bana göre büyük bir başarıdır" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset