KKTC'de elektrik yok!

EL-Sen süresiz greve gidince, hükümet tarafından yasak getirildi. Yasak üzerine El-Sen üyeleri çalışmama haklarını kullanınca elektrik üretimine geçilemedi.Bu hamle karşısında hükümetin nasıl adım atacağı merakla bekleniyor.Özelleştirme yasasının meclis k

KKTC'de elektrik yok!

EL-Sen süresiz greve gidince, hükümet tarafından yasak getirildi. Yasak üzerine El-Sen üyeleri çalışmama haklarını kullanınca elektrik üretimine geçilemedi.

Bu hamle karşısında hükümetin nasıl adım atacağı merakla bekleniyor.

Özelleştirme yasasının meclis komitesinin gündemine gelmesiyle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu çalışanları sendikaları El-Sen aracılığıyla grev başlattı.

Yapılan açıklamada yasa tasarısı geri çekilene kadar eylemin süreceği bildirildi. Bu açıklama sonrasında KKTC Bakanlar kurulu toplanıp, El-Sen’in grev kararını yasakladı. Ancak bu kez çalışanlar farklı bir yol izledi.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası Başkanı Tuluy Kalyoncu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek)’de dün başlattığı süresiz grevin bakanlar kurulu tarafından yasaklanmasından sonra grevi kaldırdığını, ancak çalışanların bakanlar kurulu kararını protesto etmek amacıyla çalışmama hakkını kullandıklarını belirtti.

Kalyoncu, bir soru üzerine, Kıb-Tek’e ait Teknecik Elektrik Santrali’ndeki enerji üretiminin durdurulduğunu, ancak santralin emniyete alındığını, bu amaçla santraldeki vardiya çalışanların bu sabah itibarıyla değiştirilmesi için içeriye adam gönderildiğini söyledi. Tuluy Kalyoncu, grev yasağı nedeniyle grevi kaldırdıklarını, ancak çalışanlar ve sendikanın Bakanlar Kurulu kararını protesto etmek amacıyla çalışmama hakkını kullandıklarını belirtti.

TEKNECİK ELEKTRİK SANTRALİNDEKİ DİZEL SANTRALLAR ÇALIŞMAYA BAŞLADI
Teknecik Elektrik Santralında çalışanların ’çalışmama eylemi’ sürerken, AKSA firmasından polis eşliğinde santrale giren 8 kişilik ekip saat 17.10’da dizel santralleri çalıştırmaya başladı. 6 ünite olduğu belirtilen santrallerinin hepsinin devreye girmesi durumunda 100 megawatlık elektrik üretilebileceği ifade edildi. Bu arada çalışanlar, santral önündeki eylemini sürdürüyor. Polis, geniş güvenlik önlemleri almış durumda.

KKTC BAŞBAKAN KÜÇÜK, BAZI BAKANLARLA BİRLİKTE BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Başbakan İrsen Küçük, elektrik konusunda yaşanan gelişmeler üzerine bu akşam basın toplantısı düzenleyerek hükümetin görüşlerini açıkladı. Küçük, Elektrik Kurumu’nun her müdahaleye muhtaç olduğunu söyledi.

Başbakan Küçük, Meclise sevk edilen özelleştirme yasasıyla herhangi bir kuruluşu hedeflemediklerini, hazırlanan tasarının esas amacının özelleştirilmesi muhtemel kuruluşlarda çalışanların sokakta kalmamasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Başbakan Küçük, AKSA’yla yapılan sözleşme gereği Teknecik’te elektrik üretimine başlandığını belirterek, KIB-TEK Yönetim Kurulunun gerekeni yapacağını, kurum çalışanları işbaşı yapmazsa gerekirse yeni elemanların istihdamıyla çalışmaların süreceğini açıkladı.

Başbakanlıkta basın toplantısına Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner ve Maliye Baknı Ersin Tatar da katıldı. Atun, elektrikle ilgili gelişmeleri anlatırken, Saner de Telekomünikasyon Dairesi ve TEL SEN’in greviyle ilgili konuları değerlendirdi.

VATANDAŞ İSYANDA: BU KADAR OLMAZ
Elektrik kesintisi nedeniyle KKTC’de hayat felç oldu. Saatler süren kesinti hem vatandaşı, hem de esnafı canından bezdirdi. vatandaşlar, ’Bizim suçumuz ne?’ diyerek, hem sendikadan, hem de hükümetin tavrından şikayet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler