KKTC her an batabilir!

KIBRIS’tan sorumlu Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye ile KKTC arasındaki protokollere uyulmadığı takdirde KKTC’nin batma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını belirtti.Çiçek, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, Türkiye’nin önlem uyarıları dikkate alınma

KKTC her an batabilir!

KIBRIS’tan sorumlu Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye ile KKTC arasındaki protokollere uyulmadığı takdirde KKTC’nin batma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını belirtti.

Çiçek, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, Türkiye’nin önlem uyarıları dikkate alınmadığı için yılda 5 milyon TL kar eden Kıbrıs Türk Havayolları’nın (KTHY), yılda 40 milyon TL zarar eder hale geldiğini, piyasaya 2- 3 milyon TL borç takarak battığını hatırlattı.

Çiçek, “KKTC de batar mı demek istiyorsunuz” sorusunu ise “Bağıra bağıra söylüyoruz bunları. Ekim’e gelindiğinde herkes bu sıkıntıyı görecek. Kaynakların yüzde 84’ü kamu maaşlarına gidiyor geriye bir şey kalmıyor. Bunlar KKTC’nin gerçekleri. Herkes elini vicdanına koysun” diye yanıtladı.

Çiçek, şöyle devam etti: “Halil İbrahim Akça’nın benim adamım olduğu iddiaları var. Böyle bir şey olabilir mi? Hepsi devletin görevlisi. Hükümet ‘Sanki vali atadı’ iddiaları da saçma. Biz orayı ayrı bir devlet olarak kabul ediyoruz ve bizim dönemimizde açılmış şu an 18 ülkede temsilciliği var. Bizim oradaki rolümüz sınırlıdır. Biz iktidara gelene kadar benim bildiğim KKTC’nin sadece Ankara’da Büyükelçiliği vardı. Başka yerde irtibat noktası bile yoktu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset