Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı!

Cnn Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki yönetimi partiden tasfiye edip etmediği ve partinin aldığı oy oranı tartışıldı. Kamuyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı, Barış Yarkadaş, Prof. Dr. Ta

Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı!

Cnn Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki yönetimi partiden tasfiye edip etmediği ve partinin aldığı oy oranı tartışıldı. Kamuyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı, Barış Yarkadaş, Prof. Dr. Tanju Tosun'un katıldığı programda CHP İzmir milletvekili adayı olup da seçilemeyen Kemal Anadol, partilerinin ön Seçim yapılan illerde büyük başarı sağladığını, genel merkez tarafından adayların belirlendiği illerde de partinin başarısız olduğunu öne sürdü.

Kılıçdaroğlu'nun yeni CHP söylemi adı altında partide büyük değişiklikler yaptığının ve kadrolarının değiştirildiğinin dile getirildiği programda Kemal Anadol, Deniz Baykal'ın kaset skandalından sonra genel başkanlığı bıraktıktan sonra genel kurul öncesi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, CHP Genel Merkezine günde iki kere yazı yazarak partide asıl tasfiyeyi yaptığını öne sürdü. Yargıtay Cumhuriyet Savcısının karar organı olmadığını vurgulayan Anadol, "Dünyanın hiç bir yerinde savcı karar organı değildir. Bu tartışmasız bir şeydir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı genel merkeze günde iki kere yazı yazarak asıl tasfiyeyi yaptı. " dedi.

Kaset skandalından sonra yapılan parti genel kurulunda Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini belirten 62 milletvekilinin bir deklarasyon yayınlayarak kendilerini deşifre ettiğini de hatırlatan Anadol; "Bunların 11'i veya 12'si milletvekili listesine konuldu. Eğer bu tasfiyese tasfiyedir... Değilse değildir. Ben gerçeği söylüyorum. 62 milletvekili imza koydu.

Bir olay daha var. Kamuoyu yoklaması, eğilim belirlenmesi, bunların ne kadar aldatmaca olduğunu bilen bir insanım. Gördüm, yaşadım, merkez yönetiminin içindeydim. Ama Genel Başkanın kendisine de söyledim; Anayasa Değişikliği sırasında 17 saat, 4 saat, 5 saat 10 saat parlamentoda çalışan milletvekili var. Milletvekili merkez yoklaması kriterlerinde her şey var, parlamenter performans yok. Yani bir milletvekili 4 sene mecliste yararlı mı olmuş, zararlı mı olmuş, iyimi yapmış, kötü mü yapmış, partiye katkı mı sağlamış, asla bu düşünülmedi. Tasfiyese tasfiye, değilse, değil. Gelelim genel merkeze. Genel Merkezde tasfiye oldu. Yargıtay Başsavcısı, derin devlet, İlla dayatılan o tüzüğü, kurultayda verilen süre ertelemesine yönelik önergeye rağmen... Yargıtay Cumhuriyet Savcısı karar organı değildir. Dünyanın hiç bir yerinde savcı karar organı değildir. Bu tartışmasız bir şeydir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı genel merkeze günde iki kere yazı yazarak asıl tasfiyeyi yaptı. "

KEMAL ANADOL; KILIÇDAROĞLU ÇEKSİN, GİTSİN

Programda Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel seçimlerde CHP'nin aldığı oy oranını başarılı olarak nitelendirilmesi de tartışıldı. Kemal Anadol Kılıçdaroğlu'nun Seçim sonrası yaptığı açıklamalara göndermede bulunarak sert bir dille eleştirdi.

Anadol, Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık koltuğuna oturmadan önce ki verdiği demeçleri hatırlattı. Anadol, 1 Aralık 2010 tarihinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bursa'da yerel TV'lerin hazırladığı bir programa katılarak; 'Yüzde 40'ın altında oy alırsam çeker girdim. Sonra yüzde 30'un altında oy alırsam başarısızlıktır. Daha sonra ise 17 Aralık'ta kurultay yapacağını duyuruyor ve başarısız olursam giderim diyor. Gazetecilerde ölçü nedir? diye soruyor. Kılıçdaroğlu ise tabii ki iktidar gelmektir diyor" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler