Kılıçdaroğlu'na Ergenekon şoku!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun son günlerde dinlendiğini ima eden konuşmalarının nedeni ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu ile Adalet Eski Bakanlarından Seyfi Oktay'ın yaptığı telefon görüşmesi, Oktay hakkında Ergenekon Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza M

Kılıçdaroğlu'na Ergenekon şoku!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun son günlerde dinlendiğini ima eden konuşmalarının nedeni ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu ile Adalet Eski Bakanlarından Seyfi Oktay'ın yaptığı telefon görüşmesi, Oktay hakkında Ergenekon Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkam Koksal Şengün'ü etkileyip yönlendirmeye çalıştıkları iddiasıyla  hazırlanmakta olan iddianamede yer alıyor.

 

Konuyu Habertürk'ten Fatih Altaylı köşesinde gündeme getirdi. Altaylı'ya göre Kılıçdaroğlu'nun denlemeleri gündeme taşımasının arkasında da bu iddianame var. Yazısında Çetin Soysal'ın dinleme ile ilgili iddialarına da yer veren Fatih Altaylı; "Ancak Kılıçdaroğlu dinlendiğinden emin" ifadİsini kullandı.

 

Altaylı'nın yazısı şöyle:

 

-Aslında haksız da sayılmaz.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun telefonla yaptığı görüşmelerle ilgili kayıtlar, şimdiden dava dosyalarına girdi.

Ergenekon Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkam Koksal Şengün'ü etkileyip yönlendirmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alman eski Adalet Bakam Seyfi Oktay hakkında hazırlanmakta olan iddianamede pek çok telefon konuşması tapeleri de bulunuyor.

 

Bunlar genelde Seyfi Oktay'ın yaptığı çeşitli konuşmalar.

Ancak içlerinden biri, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Dinleniyorum" şüphesini haklı çıkaracak nitelikte.

 

Seyfi Oktay'ın, genel başkan seçilmesinden sonra Kılıçdaroğlu ile yaptığı bir telefon görüşmesinin içeriği de iddianamede yer alıyor.

 

Bu konuşmada Oktay, Kılıçdaroğlu'nu tebrik ediyor ve "Sizinle bir 20 dakika görüşmemiz lazım. Yol haritanızı belirlememiz lazım. Mutlaka görüşmemiz lazım" diyor.

 

Kılıçdaroğlu ise sol siyasetin bir dönem önde gelen isimlerinden olan Seyfi Oktay'a nazikçe yanıt veriyor ve fazla bir şey söylemiyor.

 

Ancak bu da gösteriyor ki, anamuhalefet partisinin genel başkanının yaptığı görüşmeler kayıt altma alınmış.

 

Bu durum, dinlenen herkesi tedirgin ettiği gibi Kılıçdaroğlu'nu da tedirgin ediyor.

 

Kılıçdaroğlu, bir siyasi parti lideri olarak farklı kesimlerden kişilerle yaptığı görüşmelerin illegal yöntemlerle dinlenip, kes yapıştır usulüyle kendisini karalayacak bir şekle büründürülmesi olasılığından rahatsız oluyor.

 

Seyfi Oktay ve bir grup başka avukat hakkında düzenlenmekte olan iddianameye, hiçbir suç içermemesine rağmen Kılıçdaroğlu ile Seyfi Oktay arasında geçen konuşmanın da koyulmuş olması, Kılıçdaroğlu'nun tedirginliğini haklı çıkarıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler