Kılıçdaroğlu: Sorumlular bulunmalı

 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, okullarda süt zehirlenmesi iddialarıyla ilgili Twitter hesabından eleştirilerde bulundu. Olayın sorumlularının bulunmasını isteyen Kılıçdaroğlu, "Acil önlem alınarak ailelerin endişeleri giderilmeli" dedi. 'OKul Sütü Projes

Kılıçdaroğlu: Sorumlular bulunmalı

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, okullarda süt zehirlenmesi iddialarıyla ilgili Twitter hesabından eleştirilerde bulundu. Olayın sorumlularının bulunmasını isteyen Kılıçdaroğlu, "Acil önlem alınarak ailelerin endişeleri giderilmeli" dedi.

 

'OKul Sütü Projesi' kapsamında 81 ildeki okullarda süt dağıtımına başlandı.

 

Okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerine dağıtılan sütler nedeniyle özellikle Sivas ve Diyarbakır'da bir çok öüğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

 

Olayla ilgili iktidar partisinin açıklamalarından sonra muhalefet kanadından da bir açıklama geldi.

 

'Olayın sorumlularının derhal bulunması gerektiğini' söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Acil önlem alınarak ailelerin endişeleri giderilmeli" dedi.

 

Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

 

- Hükümet acil önlemler almalı, ailelerin endişesini gidermeli, dağıtımı yapılacak sütler hakkında her türlü bilgiyi kamuoyuna açıklamalıdır.

 

- Bu sorumsuz ve çelişkili tavrı kınıyorum. Bu sütler çocuklara dağıtılmadan her türlü kontrolleri yapılmalıydı.

 

- Bir bakan zehirlenme olayını süte karşı aşırı hassasiyet olarak yorumluyor, başbakan yardımcısı ise aşırı dozdan olmuş olabilir diyor.

 

- Çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemlidir. Bu olayın sorumluları bulunmalı ve hesap sorulmalıdır.

 

- Çocuklarımızın sütten zehirlenmelerinden büyük üzüntü duydum. Çocuklarımıza ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset