Kılıçdaroğlu o endişesini anlattı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, terörle mücadele konusunda, "Eğer bir sorun 35 yıldır çözülemiyorsa, şimdi 1990'ların başına dönüyorsak demek ki siyaset kurumu görevini yapmıyor" dedi.Kılıçaroğlu güvenlik politikalarının artırılmasının faili meçhulleri ger

Kılıçdaroğlu o endişesini anlattı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, terörle mücadele konusunda, "Eğer bir sorun 35 yıldır çözülemiyorsa, şimdi 1990'ların başına dönüyorsak demek ki siyaset kurumu görevini yapmıyor" dedi.

Kılıçaroğlu güvenlik politikalarının artırılmasının faili meçhulleri geri getirebileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Parti Genel Merkezi'nde "Gençlik ve Siyasal Katılım" konulu gençlik sempozyumunun açılışında konuştu.

1990'LI YILLARA DÖNÜŞ
Kılıçdaroğlu, "Terör ve Kürt sorunu Türkiye'nin temel sorunlarındandır. Bu sorunu çözmek için bugüne kadar en sağlıklı raporları hazırlayan tek parti CHP'dir. Hala CHP bu sorunun çözümüne katkı veren tek partidir. Her zaman söyledik, eğer bir sorun varsa, o sorunun çözümü CHP'dir. Eğer bir sorun 35 yıldır çözülemiyorsa, siyaset kurumu görevini yapmadığından çözülemiyordur. O kadar mücadelelerin sonunda şimdi 1990'ların başına dönüyorsak demek ki siyaset kurumu görevini yapmıyor" diye konuştu.

CHP'li gençlere, geçmişlerini ve tarihlerini araştırmaları konusunda da öğüt veren Kılıçdaroğlu, "Eğitimin özü tarihi bilmekten geçer. Ulusal bağımsızlık savaşımızı hangi koşullarda verdiğimizi bileceğiz. Askerlerimizin şehit olmadan önce camilerde gelip yatmasının anlamını bilmeyenlere, bunları çarpıtanlara anlatmasını bileceğiz" dedi.

FAİLİ MEÇHUL ENDİŞESİ
Kılıçdaroğlu, "O yıllarda yapılanlardan bir sonuç elde edilemedi, pek çok faili meçhuller oldu. Dolayısıyla o yıllara dönmek doğru değil" yanıtını verdi.

TERÖRLE MÜCADELEDE REVİZYON
Kılıçdaroğlu, polisin iç güvenlikte terörle mücadelede daha etkin rol alacağına ilişkin açıklamalar konusunda, "Hükümetin bu süreçte neden böyle bir yol izlediğini bilmiyoruz. Öyle anlaşılıyor ki AKP iktidar olduğu dönemde yaptığı açılımlarla ve uygulamalarıyla mücadele edemedi terörle. Bu kez 90'ların başına döndük. Herhalde yeni bir süreç başlayacak, öyle anlaşılıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset