Kılıçdaroğlu konuştu!

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:Seçimlerde en yüksek artışı CHP sağlamıştır. Net 5 puan artış sağlamıştır. İddialı bir artıştır. Mütevazi de değildir, muhteşem bir artış da değildir. Parlamento açıldı bir kriz yaşandı. İlk kez halkın oyl

Kılıçdaroğlu konuştu!

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Seçimlerde en yüksek artışı CHP sağlamıştır.

Net 5 puan artış sağlamıştır. İddialı bir artıştır. Mütevazi de değildir, muhteşem bir artış da değildir.

Parlamento açıldı bir kriz yaşandı. İlk kez halkın oylarıyla seçilen milletvekilleri tutuklu kaldı.

CHP bir tavır koydu ortaya. Bu insanlar seçime girmek için Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdular mı? Savcılık bir kağıt verdi: Aday olmak için bir sakıncanız yok. Her adaydan dokunulmazlığın kaldırılmasına onay için imza aldık mı? YSK da bunların adaylığına onay verdi.

Gelip parlamentoya yemin etmelerine bir engel yoktu.

Bizim tavrımız AKP medyasının tavrı değildir. Biz bir yurttaş dahi olsa, sadece onun oyu dahi olsa, ona saygı duymanın gereğini yaptık.

En baştan beri bu arkadaşlarımıza yemin içme yolu açılmadıkça, biz yemin etmeyeceğimizi söyledik. Peki bu nasıl olacak? İrade beyanıyla. İrade beyanı oluştu mu? Oluştu.

İşte o irade beyanı:

"Tüm siyasi partilerin ve milletvekillerimizin milletimizin verdiği bu onurlu görevi yerine getirmeleri için TBMM'de olmaları gerektiğine inanıyoruz."

Sadece bununla da yetinmedik. İrade beyanı ortaya kondu ama bir şey daha gerekiyor. O da var bu metinde:

"Anayasa dahil, tüm mevzuatın, hukukun üstünlüğü çerçevesinde, özgürlükleri genişletici bir anlayışla yorumlanması ve uygulanması gerektiğine inanıyoruz."

Bunun altına konan imzaların yerine getirilmesi gerekir. Bir imza atıldı mı? Yazılı metinle... O zaman yapacağımız, herkesin attığı imzanın gereğini yerine getirmesi. Gereğinin yerine getirilmesi lazım.

Bunu her yerde çok iyi anlatmalıyız. AKP medyasının 24 saat aleyhimize yaptığı kampanyayı ancak anlatarak çözebiliriz. Vatandaşın oyuna sahip çıkıyoruz biz. Bizim yeminle bir sorunumuz yok. Biz o yemini samimi olarak yapmak istiyoruz.

Ne diyor o yeminde? Millet egemenliğini, hukukun üstünlüğünü diyor.

Bu milletvekilleri hüküm giymiş değiller. Af istemiyorlar. Biz de af istemiyoruz. Ayrıcalık, dokunulmazlık istemiyorlar.

Bizim istediğimiz bir şey var. Madem millet bunları seçti. Gereğinin yerine getirilmesi.

Yargılanmasınlar da demiyoruz. Davaları devam eder, duruşma olduğu zaman giderler, ifade verirler.

Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşadığı en büyük demokrasi ayıbıdır.

Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir. Şimdi egemenlik kayıtlı, şartlı milletin oldu.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler