Kılıçdaroğlu imza atmayı unuttu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğu İstanbul'da kaydını yaptırmadığı için oy kullanamamasının ardından dün de başlattığı imza kampanyasına imza atamadı. Kılıçdaroğlu, dün, partisinin Z

Kılıçdaroğlu imza atmayı unuttu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğu İstanbul'da kaydını yaptırmadığı için oy kullanamamasının ardından dün de başlattığı imza kampanyasına imza atamadı.

 Kılıçdaroğlu, dün, partisinin Zeytinburnu İlçe Teşkilatınca Hükümet Konağı Meydanı'nda düzenlenen 'İsrail Kalkanına Hayır' konulu imza kampanyasını başlattı. Malatya Kürecik Beldesi'ne 'erken uyarı radar sistemi' kurulması nedeniyle yapılan kampanyaya katılan Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi sevdiklerini, ülkenin çıkarlarını her şeyin üstünde tuttuklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Yurtta da dünyada da barış istiyoruz. İstediğimiz şu; bu ülkede, bu coğrafyada, bu bölgede, barış, huzur içinde kardeşçe yaşamak istiyoruz. Ne birilerine kalkan, ne birileri için silah bulundurmak istiyoruz. İstediğimiz, barışı bu bölgede egemen kılmaktır. Hiçbir zaman egemen güçlerin taşeronu, sopası, ağzı, dili, kulağı olmak istemiyoruz. Kendi coğrafyamızda Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının sözü, kulağı ve dili olmak istiyoruz."

 Kampanyaya ilk imzayı atacak isim olarak gösterilen Kılıçdaroğlu, imza atmayı unutunca olanlar oldu. Daha önce dereferandum oylamasında adres değişikliği bilgisini zamanında bildirmediği için oy kullanamayan Kılıçdaroğlu, kendi partilileri dahil birçok kesim tarafından eleştirilmişti.

 Kılıçdaroğlu'nun bu unutkanlığını geçiştirmeye çalışan CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi: "Genel Başkanımız programa katıldığı için imza atılmış sayılır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset