Kılıçdaroğlu iktidarında askerlik...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçim vaadi aile sigortasına yönelik eleştirilere yanıt verirken hükümetin "kayıp yoksul sayısını bilmiyorlar" açıklamasına sert tepki göstererek Başbakan Erdoğan'a "İtirafa bak. Yoksul sayısını gizliyorsun. Bundan utanması g

Kılıçdaroğlu iktidarında askerlik...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçim vaadi aile sigortasına yönelik eleştirilere yanıt verirken hükümetin "kayıp yoksul sayısını bilmiyorlar" açıklamasına sert tepki göstererek Başbakan Erdoğan'a "İtirafa bak. Yoksul sayısını gizliyorsun. Bundan utanması gereken sensin" diye seslendi.

AK Parti'yi yolsuzluk ve korkunun adresi olarak gösteren Kılıçdaroğlu kadınları, "Size oy hakkını biz verdik, şimdi de ekonomik gelir vereceğiz", emeklileri ise, "Sizi en çok düşünen benim" diyerek AK Parti' ye sırtlarını dönmeye davet etti.

Geçtiğimiz hafta bedelli askerlik sürprizi yapan CHP yeni bir vaatte daha bulundu. Kılıçdaroğlu, "Askerlik süresini 9 aya, aşamalı olarak 6 aya indireceğiz" dedi.

Medyaya yönelik eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu, "Yalaka medya değil, özgür medya istiyoruz" derken yüzde 58-60'la geleceğini iddia eden hükümete, "Yüzde 60'la kazanacaklarsa neden korkuyorlar. Korkuyorlar. Korksunlar geleceğiz. Maskelerini indireceğiz" sözleriyle yüklendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda düzenlenecek genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu:

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

YOLSUZLUKLARIN, KORKUNUN ADRESİ AKP: Seçimlere az kaldı. En hazırlıklı parti biziz. "Türkiye çok iyi yönetiliyor" diye bağırıyorlar inanmayın. Sizin inanacağınız dışarıdaki esnaf, yanınızdaki komşu. Hayatınızdan memnun musunuz? Herkes bir arayış içerisinde, kimse hayatından memnun değil. Üç Y ile iktidara geldiler. Yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar bitecekti. Bitti mi? Yolsuzlukların adresi neresi AKP. Yurttaş telefonla bile konuşamıyor. Korkunun adresi neresi AKP. Unutmayın korkunun ecele faydası yok. O güneşi bir gün doğuracağız biz.

KADINLARIN EVİ CHP'DİR: Bütün kadın kardeşlerimiz şunu unutmasınlar. Onlara seçme ve seçilme hakkını veren ilk parti CHP'dir. Kadın kardeşlerimiz oy kullanıyorsa seçime katılıyorlarsa bu olanağı onlara CHP sağlamıştır. Onların evi CHP'dir. CHP şimdi onlara ekonomik gelir de verecek. Her ailenin geliri en az 600 lira olacak. Kadında memur gibi çalışan gibi her ay gidip maaşını alacak.

UTANMASI GEREKEN SENSİN: Parayı nereden bulacaksın diyor. Kayıp yoksul var onun hesabını da bilmiyorsunuz diyor. İtirafa bak. Yoksul sayısını gizliyorsun. Biz çözüm üretiyoruz. Bundan utanması gereken sensin. İşsizliği de yoksulluğu da yeneceğiz. Biz çözüm üreteceğiz. Aile sigortasını uzun süredir çalışıyoruz. 14 kuruluş yardım yapıyor. Senin yaptığın yardım insanlıkla bağdaşmıyor. Sağ elin verdiği sol el görmez, bizim kitabımızda bu yazmaz. Kadınlar o kadar güçlü olacak ki. Erkek sabah kalktığında "hanım bana para verir misin kahvede çay içeceğim" diyecek.

EMEKLİLERİ EN ÇOK BEN DÜŞÜNÜYORUM: Emeklilerden en çok bahseden genel başkan benim. Onları en çok düşünen benim. Emekli milli gelir artışından pay alacak ve birinci sınıf vatandaş olacak. Biz bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıyız diyorsanız sırtınızı AKP' ye dönün. Sosyal sigortalar destek primini kaldıracağız.

YALAKA SENDİKACILAR: Mardin'e gittiğimiz gün bir sendika kadınları çağırmış, Başbakan'ı da çağırmış. Ben o sendikacıyı çok merak ediyorum. Kadın erkek eşit değildir diyen birini oraya çağırıp ne anlattırdı acaba orada. O sendikacıya sormak isterim kaç işçinin emeği sömürülüyor haberin var mı? Başbakan'ı çağırıyorlar, bir de kağıt dağıtıyorlar şurada şu sloganı atın diye. Sendikacı yalaka olmaz, sendikacı dediğin yürekli olur. Başbakan'ı çağır yalakalık yap. Onun adı belli liteatürde belli "Sarı sendikacı".

ÜLKEYİ HAPİSHANEYE ÇEVİRDİ: Bir Başbakan özgürlük varken neden hapishane vaat eder. Çünkü kafasında herkesi hapishaneye tıkmak niyeti var. Zaten sayende ülke hapishaneye döndü. Kimseyi kandırmıyoruz. İşsizliği çözeceğiz. Hesaplarla, zamanla. Tutarlı projelerle...

ASKERLİĞİ 9 AYA İNDİRECEĞİZ: 1 defaya mahsus olarak bedelli askeri kanun tasarısını vereceğiz. Askerlik süresini 9 aya indireceğiz, aşamalı olarak 6 aya indireceğiz. Daha profesyonel ordu olacak. Çocuklarımız okurken askerlik yapabilecek. Arzu edenlere 18 yaşında askerliğini yaptıracağız.

YALAKA MEDYA DEĞİL ÖZGÜR MEDYA İSTİYORUZ: Libya'dan vatandaşlarımız getirilmiş, Marmaris'te otellere yerleştirilmiş. Bir gazete manşetinde, "AKP gelenleri otele yerleştiriyor, CHP çıkartıyor" deniliyor. Açtım başkana sordum. "Yurtdışındayım" dedi. O gazeteye soruyorum siz de hiç utanma yok mu? Elbette bizi eleştirecekler özgür medya diyoruz. Ama medyanın yalakalığına tahammül edemiyoruz. Yalaka medya değil, özgür medya istiyoruz.

KORKUYORLAR: Diyorlar ki yüzde 58-60'la alacağız. Yüzde 60'la kazanacaklarsa neden korkuyorlar. Korkuyorlar. Korksunlar geleceğiz. Maskelerini indireceğiz. Yalaka medyanın haberlerinden etkilenmeyin.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset