Kılıçdaroğlu: İki bakan istifa etmeli

Ankara'da 95 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamalarda bulundu.   Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ile görüşmesinde kendisine iletilen bilgiler arasında ik

Kılıçdaroğlu: İki bakan istifa etmeli

Ankara'da 95 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamalarda bulundu.

 
Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ile görüşmesinde kendisine iletilen bilgiler arasında iki canlı bomba olduğunu ve ikisinin de erkek olduğunun söylendiğini belirtti.
 
Başbakan Davutoğlu'na İçişleri ve Adalet Bakanı'nın istifa etmesi gerektiğini söylediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "İki bakan da (Adalet ve İçişleri) eğer bu halka, ölen insanlara, onların ailelerine saygı gösteriyorlarsa, görevlerinden ayrılmalılar. Siyasi sorumluluğun gereğini yerine getirmeliler." dedi.
 
Kılıçdaroğlu ayrıca, Başbakan Davutoğlu'na HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı bir anlamda devre dışı bırakmanın doğru olmadığını söylediğini belirtti.
 
Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar;
 
Terörle bağlantılı bazı bulgular konusunda bilgiler verdi. Cumhuriyet tarihinin en büyük trajedilerinden birisini yaşadık. Son rakamlara göre 95 yurttaşımız hayatını kaybetti. Bu kadar acı bir olay karşısında hepimizin vicdani kanaatlerini bir şekilde dile getirme hakkımız var. Bu kadar ağır bir olayı Türkiye'de yaşayan hiçbir yurttaş sindiremez.
 
"İÇİŞLERİ BAKANI MUTLAKA İSTİFA ETMELİ" DEDİM"
 
Olayın sonrasında İstanbul'da bir mesaj vermeye çalıştım. Ama daha sonra 3 bakanın açıklamalarına şahit olduk. Bir gazeteci sorusu üzerine güvenlik açığı var mıydı sorusu üzerine İçişleri Bakanı güvenlik önlemlerinin alındığını ama Kızılay'da alındığını açıkça itiraf etti. Davutoğlu'na bu açıklamayı yapan İçişleri Bakanının mutlaka istifa etmesi gerektiğini ifade ettim.
Şunu da hatırlattım; demokrasi olmayan Suudi Arabistan'da bile kral belli kararlar alırken kendi ülkemizde kimi siyasi sorumlu olarak bulacağız karşımızda? Herhalde sokaktaki vatandaş değil. Sayın bakan görevinden alınmıyorsa azledilmesi gerektiğini de ifade ettim. 
 
"Toplum derin bir travma yaşıyor, Adalet Bakanı sadece gülümsüyor. Bu bakan o koltukta oturamaz. Eğer topluma saygı gösteriyorlarsa, bu ülkenin insanlarına saygı gösteriyorlarsa, iki bakanın da (İçişleri ve Adalet) görevlerinden ayrılmaları gerekiyor. Bu talebi Sayın Davutoğlu'na bildirdim. Sayın Davutoğlu, olayı müfettişlere havale ettiğini, gelen rapora göre tavır takınacağını ifade etti."
 
AK PARTİLİLERİN ATTIĞI TWEET'LER
 
Aydın Ünal ve Burhan Kuzu'nun attığı tweetleri de Sayın Davutoğlu'na sordum. Hele hele Burhan Kuzu'nun "halk kaosu seçti" tweeti milli iradeye saygısızlıktır. "Vampire benziyor" tweetini söyledim. Sayın Davutoğlu da bana bazı CHP'lilerin attığı tweetleri söyledi. Ben gereğini yapacağımı söyledim, Sayın Davutoğlu da gereğini yapacağını söyledi.
 
MURAT SANCAK'A SALDIRI
 
Murat Sancak'a yapılan saldırıdan bahssettim. Bir gazetenin CEO'su silahlı saldırıya uğruyor. Bunun faillerinin derhal yakalanması gerektiğini söyledim. Sayın Davutoğlu, faillerin yakalandığını söyledi.
Digitürk'ün 7 kanalı yayından çıkarması konusunda, böyle bir karar alınamayacağını söyledim. Bir savcının keyfi üzerine karar alınamaz.
 
RİZE'DE YAPILAN MİTİNG
 
Bir mafya babasının (Sedat Peker) Rize'de yaptığı miting. Demokrasiyi, özgürlükleri savunuyoruz. Ama bir mafya babası çıkmış miting yapıyor, 'Oluk oluk kan akacak' diyor. Bir Cumhuriyet Savcısı da çıkıp bir şey yapmıyor. Acaba Cumhuriyet savcıları onun emrinde mi? Hangi gerekçeyle bu kişi kalkıp miting düzenleyebiliyor?
 
"DEMİRTAŞ'IN DEVRE DIŞI BIRAKILMASI DOĞRU DEĞİL"
 
Başbakan'a Demirtaş'ın bir anlamda devre dışı bırakılmasının doğru olmadığını söyledim. Başbakan'ın bütün siyasi partilere eşit mesafede durması gerektiğini kendilerine ifade ettim.
 
Son olarak şu endişemi de Davutoğlu'na aktarmaktan kendimi alamadım; Siyaset sistemi çözüm üretemez bir noktaya geliyor. Böyle bir algı oluşmaya başladı. Siyasetin çözüm üretemediği bir algı Türkiye'yi başka bir mecraya sürükleyebilir.
 
Bütün bu olaylara rağmen kimse umudunu yitirmesin. CHP olduğu sürece bizim kararlı tavrımız olduğu süreci hiçkimse ülkenin geleceğinden endişe duymasın. her olayı titizlilikle araştırıyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler