Kılıçdaroğlu fena yakalandı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’nin AK Parti’ye yönelik mali incelemesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a parfüm eleştirisi getirmişti.Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında bu konuya özel bölüm ayırarak, “Bizde hiçb

Kılıçdaroğlu fena yakalandı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’nin AK Parti’ye yönelik mali incelemesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a parfüm eleştirisi getirmişti.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında bu konuya özel bölüm ayırarak, “Bizde hiçbir zaman parti yöneticilerinin parfüm giderleri, kişisel bakım ürünleri parti hesabından ödenmez. Kendi cebinden alırsın, bakarsın kendine. Şimdi Başbakan’a soruyorum, Senin şu parfüm merakın nereden geliyor? Senin şu kişisel bakım ürünlerin nedir? Bir çık anlat bakalım. Senin yüzünü göstereceğim, maskeni indireceğim” demişti.

ECZA DOLABINA BIRAKTILAR  

Anayasa Mahkemesi’nin CHP’ye yönelik mali incelemesi, benzer alımların CHP’de de yapıldığını ortaya koydu. İç çamaşırı, ağrı kesici, sakız, sucuk, sigara, alkol, kaset, terlik ve çikolata gibi ürünler fatura karşılığı parti tarafından ödenirken, Genel Merkez alımlarla ilgili genel merkez personeli ve gençlik kollarını Genel Merkez denetim sırasında bu alımlarla ilgili sorulara “Sakız, TEKEL, giyim vb. harcamalar ilgili personelin dikkatsizliği sonucu almış oldukları günlük perakende satış fişi içeriğinin farklı kesilmesidir” karşılığını verdi. İlaç alımı ve ödemeleri konusunda da, “Personelin ve gençlik kollarının dış görevleri sırasında aldıkları ağrı kesici vs. rahatsızlıklarında aldıkları ve Genel Merkez ecza dolabına bırakılan ilaçlardır” savunmasını yaptı. Genel Merkez kaynakları, mali denetime konu olan 2007 yılının, eski Genel Başkan Deniz Baykal dönemi olduğuna işaret etti.

BALDIZ FATURALARI

Mali incelemede dikkat çeken bir isim, Baykal döneminin parti dış ilişkiler danışmanı Petek Gürbüz oldu. Denetimde, Gürbüz’ün yurtdışı çıkış harçları ile kartvizit masraflarının neden parti tarafından ödendiği soruldu. Genel Merkez, “Gürbüz partimizin yurtdışı ve özellikle sosyalist enternasyonal üyeliğimizden dolayı yurtdışı ilişkilerimizle ilgili genel merkez personelimizdir. Bununla ilgili yukarıda yazmış olduğumuz harcamalar partimizin görevlendirildiğinden dolayı yapılmıştır” karşılığını verdi. Anayasa Mahkemesi ise “Yurtdışına çıkış harcı, kişinin karşılaması gereken gider olmasına rağmen partinin görevlendirmesi nedeniyle yurtdışına çıkış yapıldığı için parti tarafından karşılanabilir. Pasaport süresinin uzatılması nedeniyle ödenen harç bedeli partinin karşılaması gereken yönetim gideri olmayıp, pasaport sahibinin karşılaması gereken özel giderdir. Aynı şekilde kişinin kendisini tanıtıcı kartvizit bedeli ile ilaç ödemeleri de özel giderdir. Bu nedenle 1.447,15 TL’nin Hazine’ye irat kaydedilmesi gerekir” şeklinde görüş bildirdi.

BELEDİYELERİ İNCELİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın baldızı olan Gürbüz, Baykal’ın istifasının ardından Genel Merkez’deki görevinden ayrıldı. Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, Petek Gürbüz’ün ablası ile evli. Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Günaydın, belediyelerle ilgili akçeli iddiaları da inceliyor. Bu nedenle Gürbüz’ün denetime takılan isimler arasında olması ilginç bir tablo ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset