Kılıçdaroğlu 'çeker giderim' dedi

Sayın Başbakan ne diyordu ? Bizim paramız çok değerli ben bununla gurur duyuyoruz. Bu bizim onurumuzdu diyordu. Gitti dışarıda bankalarla bir toplantı yaptı. Gerçeği öğrenmiş olacak ki sıcak para çok tehlikelidir önlem almak lazım. Sanki ben önlem alacağı

Kılıçdaroğlu 'çeker giderim' dedi

Sayın Başbakan ne diyordu ? Bizim paramız çok değerli ben bununla gurur duyuyoruz. Bu bizim onurumuzdu diyordu. Gitti dışarıda bankalarla bir toplantı yaptı. Gerçeği öğrenmiş olacak ki sıcak para çok tehlikelidir önlem almak lazım. Sanki ben önlem alacağım. Sen Başbakan değil misin ? Önlem al Merkez Bankasını, Maliye Bakanlığını ve Hazineyi bize bağlasınlar önlem nasıl alınacak görülecektir" "(HSYKnın Yapısı) Eğer siz Anayasa Değişikliği sırasında biz kürsü yargıçlarını getireceğiz demişseniz ve daha sonra Adalet Bakanlığı müsteşarını getirmişseniz, bu açıdan bunun güven vermediğini söyleriz. Bize sorabilirsiniz siz nasıl yapacaksınız diye. Biz bakanı ve Adalet Bakanı Müsteşarını HSYKdan çıkaracağız . Bunda kararlıyız. Hiçbir endişemiz yok. Bunda kararlıyız"

"(Yumurtalı Protestolar ) Yumurta olmasını istemem. Öğrencileri protesto edebilirler. Protesto ederken konuşulmaması için sırtlarını dönebilirler. Toplumun hoşuna gidecek, şiddet öğesi taşımayan bir protesto yöntemi olmalı "( CHPnin İktidar Olması ) Her siyasal partinin temel hedefi iktidar olmaktır. Oylar artmazsa demek ki başarısızız çeker gideriz.

Benim koltuk tutkum yok. Kim çalışıyorsa beraberce çalışacağız ortak aklı parti yönetiminde oturtacağız. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marka 2010 Konferansında bir haber kanalının tartışma programına katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna CHP Genel Başkanı Yardımcısı Umut Oran, CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek eşlik etti.

 

İNANCI SİYASETE MALZEME ETMEMELİYİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye gündemindeki konularla ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, Ecevit'ten beri Seçim kazanamıyoruz. Türk siyasetinde şu açmaz var. Eğer uygarlık ve kültür düzeyi yüksek değilse demokrasi oturtulamaz. Salona sorarım acaba kaçımız vergimizin hesabını soruyoruz. Biz eğitimlilerden yüzde 42 oy alıyoruz ama kendimizi anlatamadığımız yerde oy alamıyoruz. dedi.

Kılıçdaroğlu, CHPnin yeni marka hedefiyle ilgili konuşarak, Daha demokratik, daha özgürlükçü, dünyaya daha açık diyerek niteledi. Biz herkesin inancına saygılıyız Neye inanırsa inansın. O bizi ilgilendirmiyor zaten. Eğer inanç siyasete malzeme oluyorsa inanç siyasete dönüşüyorsa o doğru değil. Çükü siyaset yaşamı sorgulamaktır İnancı sorgulayamazsınız. Hayatın her alanını sorgulayan bir yapıya kavuşmak istiyorsanız bu işte gerçek anlamda bir demokrasinin var olduğu bir sistem demektir. Biz inancı siyasete malzeme etmemeliyiz. Zaten demokrasinin önündeki en ciddi risklerden birisi bu diye konuştu.

ETNİK KİMLİK SİYASETE MALZEME OLURSA NESİNİ SAVUNACAĞIM ?

Doğu ve Güneydoğu Anadoluda neden oy alamadıkları sorusunu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, İki tane temel nedeni var. Etnik kimliği getirmişsiniz siyasete malzeme etmişsiniz. Etnik kimlik siyasete malzeme olursa nesini savunacağım ? diye sordu. Etnik kimliğe saygı duyacaksınız ama o insanın etnik kimlik dışında sorunları var.Biz üçüncü yol olarak diyoruz ki etnik kimlik ve inanca saygılıyız. Sosyal demokrasiye sosyal demokrasinin kurallarına özgürlüğe demokrasiye açık olan herkese de kapımız açık şeklinde konuştu.

SEN BAŞBAKAN DEĞİL MİSİN ? ÖNLEM AL

Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğana bütçe görüşmelerinden seslendiğini söyleyerek, Söyledik Sayın Başbakana yeri gelince yer gök bırakmıyorsunuz. Türkiye dünyanın en büyük yirmi ekonomisinden birisi. Peki kadın kaçıncı sırada ? 169 ülke arasında, 160. sırada. Nasıl oluyor burada ? Böyle bir şey olmaz. Çok gerilere düşen bir yapı var. Eğer bu ülkede kadınlar belli bi,r noktaya gelmek isterse bir sorunumuz var demektir. diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Kalkınma var ama istihdam yaratmayan kalkınma var. Ben bunu defalarca dile getirdim. dedi. Kılıçdaroğlu, Sayın Başbakan ne diyordu ? Bizim paramız çok değerli ben bununla gurur duyuyoruz. Bu bizim onurumuzdu diyordu. Gitti dışarıda bankalarla bir toplantı yaptı. Gerçeği öğrenmiş olacak ki sıcak para çok tehlikelidir önlem almak lazım. Sanki ben önlem alacağım. Sen Başbakan değil misin ? Önlem al Merkez Bankasını, Maliye Bakanlığını ve Hazineyi bize bağlasınlar önlem nasıl alınacak görülecektir. Türkiye nasıl bir üreten ülke olacaktır görülecektir. dedi.

Kılıçdaroğlu, Bizim amacımızı Türkiyede yoksulluğun siyasi istismar alanı olmasından çıkarılmasıdır. Yoksul insanın da onuru var. Onun onuru niye teşhir ediyorsun ? diye sordu.

 

HSYKDAN ADALET BAKANI VE MÜSTEŞARINI ÇIKARACAĞIZ

Kılıçdaroğlu, CHPnin markasının neden değerli olduğundan da bahsederek, Bizim markamız neden değerli. Çünkü biz söylediğimizle siyaset iktidara yön veriyoruz; halka güven veriyoruz bizim markamız güvendir dedi. Kılıçdaroğlu, Kendimi anlatmayı sevmem, sakin bir insanım. En aykırı fikirleri bile dinlerim. Kin tutmam.

Siyasete girerken halka yalan söylemeyeceğim dedim. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovuyorlar ama biz onuncu köye gitmeye razıyız. Biz doğruları söyledik diye suçlandık" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğanın Bir tek CHPyi çözemedik sözünü de değinerek, Geçen Sayın Başbakanın bir sözü var.

Bir tek CHPyi çözemedim diyor. Yani CHPyi de çözseler. Bütün meseleyi halledecekler. Bizi çözemezler. Onlara teslim olan onlara teslim olmanın ötesinde bir anlamda AKPnin yaptığını koşulsuz kabul eden itiraz etmeyen bir muhalefet istiyorlar. Oysa biz söylemlerimizde haklıyız. Nitekim, demokrat yargı dendi bizi aldattılar. Yakın bir gelecekte ne kadar doğru söylediğimiz ortaya çıkacak.

Balyoz davasına daha başlamadan kendi yargıçlarını değiştirmeye başladılar dedi. Kılıçdaroğlu, Başbakanın sözlerine yönelik olarak Siz bir davanın davcısı olduğunu söylemişseniz o dava baştan siyasallaşmış demektir. Eğer siz Anayasa Değişikliği sırasında biz kürsü yargıçlarını getireceğiz demişseniz ve daha sonra Adalet Bakanlığı müsteşarını getirmişseniz, bu açıdan bunun güven vermediğini söyleriz. Bize sorabilirsiniz siz nasıl yapacaksınız diye. Biz bakanı ve Adalet Bakanı Müsteşarını HSYKdan çıkaracağız .

Bunda kararlıyız. Hiçbir endişemiz yok. Bunda kararlıyız şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu CHPnin iktidar olmasıyla ilgili ise, İktidar olacağız. Recep Beyi oradan indireceğim.O konuda kararlıyım. Şunun için kararlıyım ben halkıma güveniyorum diye konuştu.

 

REFERANDUM SONUÇLARINI TAHLİL ETTİK

Kılıçdaroğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu dan neden oy alamadıklarıyla ilgili de konuştu. Kılıçdaroğlu, Referandum sonuçlarını tahlil ettik. İçlere doğru açılıyoruz. Sorun sadece Doğu ve Güneydoğu'da değil Kütahya'da da var. Bizim 15 yıldır miting yapmadığımız iller var. Ben o yurttaşlardan özür diliyorum. Daha çok gitmeliydik. Kolaycılığı bırakıyoruz. Kimse Kemalci olmasın, partili olsun. Herkes genel başkan benden az çalışıyor demeli. Hiç bir yurttaş bir köşeye oturup elinde bir kadeh viskiyle 'Ne olacak bu CHP'nin hali' dememeli. Niye o tarafa bırakıyorsun meydanı ? diye sordu.

YUMURTA OLMASINI İSTEMEM

Konuşmasında son dönemde yaşanan öğrenci protestolarına da değinen Kılıçdaroğlu, Yumurta olmasını istemem. Öğrencileri protesto edebilirler. Protesto ederken konuşulmaması için sırtlarını dönebilirler. Toplumun hoşuna gidecek, şiddet öğesi taşımayan bir protesto yöntemi olmalı dedi.

CHPye üye olmanın zorluğuyla ilgili bir eleştiriyi de cevaplayan Kılıçdaroğlu, başkan olduktan sonra partide iki temel değişiklik yaptıklarını bunlardan bir tanesinin üye kayıt masasının CHPnin girişine indirilmesi olduğunu , ikincisinin de üye kayıt araçlarının oluşturulduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu, İstanbulda Ankarada İzmirde Trabzonda CHPnin üyelik araçlarını göreceksiniz şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, eski partililerin örneğin Mustafa Sarıgül ve Celal Doğan gibi isimlerin partiye gelmek istemesi durumunda nasıl davranacağı sorusuna da yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Kim CHP'ye gelmek istiyorsa gelsin. Eski partililer ben milletvekili olacağım diyorsa gelmesin. pazarlık kabul etmiyorum. Gençlere destek olacaklarsa başımızın üstünde yerleri var. Biz eskilere onların tecrübelerine saygılıyız ama gençlerimizin önünü açmak zorundayız. Değişim eski insanlarla olmaz onlara saygılıyız ama gençler siyasete girmeli diye konuştu.

OYLAR ARTMAZSA DEMEK Kİ BAŞARISIZIZ ÇEKER GİDERİZ

Kılıçdaroğlu son olarak İktidar olmak için CHPye biçtiğiniz süre nedir ? sorusunu da yanıtlayarak, Her siyasal partinin temel hedefi iktidar olmaktır.Oylar artmazsa demek ki başarısızız çeker gideriz.Benim koltuk tutkum yok. Kim çalışıyorsa beraberce çalışacağız ortak aklı parti yönetiminde oturtacağız. dedi. Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda CHPde bir ast üst ilişkisi olmadığını da kaydederek, Bizde ast üst ilişkiisi yok. Güzel bir tablo var CHPyi de marka yapan budur dedi.

Kılıçdaroğlu daha sonra Marka 2010 konferansından ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler