Kılıçdaroğlu BDP'yi sahiplendi

CHP lideri, "Aslı olmayanın geleceği olabilir mi, geçmişi olmayanın geleceği olabilir mi?! Aslımızla da soyumuzla da sopumuzla da herkes gurur duyar, e biz de gurur duyacağız, ayıp bir şey mi bu?! Ama ona bir şey söyleyeyim, ben buralıyım, Tunceliliyim, D

Kılıçdaroğlu BDP'yi sahiplendi

CHP lideri, "Aslı olmayanın geleceği olabilir mi, geçmişi olmayanın geleceği olabilir mi?! Aslımızla da soyumuzla da sopumuzla da herkes gurur duyar, e biz de gurur duyacağız, ayıp bir şey mi bu?! Ama ona bir şey söyleyeyim, ben buralıyım, Tunceliliyim, Dersimliyim, Dersimli olmaktan da gurur duyuyorum," dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, memleketi Tunceli'de düzenlediği mitingde hemşehrilerine sesleniyor. Konuşmasında BDP'li bölge belediyelerine destek veren Kılıçdaroğlu, "Dersim Belgeleri"ni de iktidara geldikleri günün ertesinde açıklamayı vaad etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun devam eden Tunceli mitinginden satırbaşları şu şekilde: "Hiçbir vatandaşımız arasında ayrım yapmadan, halka hizmet için yola çıktım. Çatık kaşlı insanların değil güler yüzlü insanların memleketi olmak için yola çıktık.

Biz kimseye karşı kin tutmayız. Halka hizmet etmek kadar kutsal bir görev bir olamaz. Siz yoksulluğu, işsizliği çözüyorsanız herkesi kucaklıyorsanız en kutsal görevi yerine getirmiş olursunuz.

Bunlar Tunceliyi tanımıyorlar. Tunceliliye buzdolabı, çamaşır makinası dağıttılar. Sandılar ki Tuncelilileri kandırdık... Ama bilmiyorlar ki Dersim demek özgürlük demek..."

KCK DAVASI

"Özel Yetkili Mahkemeler 12 Eylül'ün ürünüdür. DGM'lerin devamıdır.

Seçimle gelmiş belediye başkanlarına saygı göstermemiz lazım. A veya B partisi farketmez. Halkın oylarıyla, seçimle göreve gelmiş belediyelere saygı duyacaksınız. Demokrasi budur.

Bu insanları aylarca hapiste tuttunuz, tutmaya devam ediyorsunuz. Bizim iktidarımızda bunlar olmayacak. Çünkü bizim iktidarımızda demokrasi olacak özgürlük olacak. Bizim gibi düşünmeyenler için de demokrasi ve özgürlük olacak. İlk önce onlar için olacak."

"YÜREĞİN VARSA DERSİM BELGELERİNİ AÇIKLA"

"Başbakan, 'Dersim gerçeğinden kaçıyor' diyor bana. 'Dersim Belgelerini açıklarsak sokağa çıkamazlar' diyor. Ben de buradan sesleniyorum, yüreğin varsa Dersim Belgelerini açıkla.

Halktan gizli bir şey olamaz, halka gerçekleri anlatmamız lazım. Gerçeklerden korkmamak lazım. Halka her şeyi açıklamak lazım. O açıklamazsa, Başbakan açıklamazsa ve bana yetkisi verirseniz 13 Haziran'da Dersim Belgelerini açıklayacağım."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler