Kılıçdaroğlu Baykal'ın koltuğunda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultayda yaptığı konuşmada, "Atatürk'ün, İnönü'nün, Ecevit'in, Baykal'ın koltuğuna oturacağım, sorumluluğum büyük" demişti. Kılıçdaroğlu bugün o koltuğa oturdu. İlk açıklamayı yaptı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ

Kılıçdaroğlu Baykal'ın koltuğunda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultayda yaptığı konuşmada, "Atatürk'ün, İnönü'nün, Ecevit'in, Baykal'ın koltuğuna oturacağım, sorumluluğum büyük" demişti. Kılıçdaroğlu bugün o koltuğa oturdu. İlk açıklamayı yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP  Genel Merkezi'ne gelerek, başkanlık makamına ilk kez oturdu.

Kılıçdaroğlu, makamında gazetecilere yaptığı ilk açıklamada, elinden  geldiğince bu görevi yerine getirmeye çalışacağını ifade ederek, yollarına devam  edeceklerini söyledi.

 İşte Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamadan satır başları:

Sayın Baykal’ın görüşmemizde ne söyleyeceğini şimdiden bilemem. Sayın Baykal siyaseti çok iyi bilen biri bana geçmişten örnekler göstereceğini umuyorum.

Şimdi de gelecekte de, Sayın Baykal’la her zaman görüşeceğim. Belki de Sayın Baykal doğrudan arayarak düşüncelerini söyleyecektir.

Görüşmede bir sitemin olacağını sanmıyorum eleştiri olursa bundan mutlu olurum. 

GÖMLEK TARTIŞMASI

Kılıçdaroğlu, kurultayda giydiği ve 350 liralık fiyatıyla tartışma yaratan gömleğine ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi:

Ben her ortamda ve her yerde halka doğruları söylemeyi ilke edinmiş biriyim. Kurultay öncesi berbere gittim. Kurultay için ne giyeceğimizi konuşurken arkadaşlar spor kıyafetle çıkmamın uygun olduğunu söylediler.

Ben de yeni kıyafetlerden aldım ama öyle bir marka aldığımı bilmiyordum. Kendi kazandığım parayla o kıyafetleri aldım. Açıkçası fiyatını da bilmiyordum ve orada fiyatını da sormadım.

KILIÇDAROĞLU GENEL MERKEZ'DE

Kemal Kılıçdaroğlu gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından Genel Merkez'e hareket etti. Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nde Genel Sekreter Önder Sav yeni seçilen parti meclisi üyeleri ve çok sayıda partili karşıladı.

Kurultay'da olduğu gibi Kılıçdaroğlu'nun Genel Merkez'e girişinde de izdiham yaşandı.

KAPI AÇILMADI

Kılıçdaroğlu'nun Genel Merkez binasına girişi sırasında izdiham nedeniyle VIP kapısı açılmadı. Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimi diğer kapıdan giriş yapmak zorunda kaldı.

GENEL MERKEZ ÖNÜNDE BÜYÜK COŞKU

Binlerce partili Kılıçdaroğlu Genel Merkez'e girdikten sonra bina önünde beklemeye devam ediyor. Partlililer davul ve zornalarla halay çekerek eğleniyor.

GENEL BAŞKAN KOLTUĞUNDA

Kemal Kılıçdaroğlu Genel Merkeze girşinin ardından Genel Başkan makamının bulunduğu kata çıktı. Burada gazetecilere kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu yarın Zonguldak'a gideceğini söyledi.

Bu açıklamanın ardından Genel Başkan makamındaki koltuğa oturan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Bu koltuğun bana yüklediği sorumluluğu biliyorum.

Bu koltuğun bana yüklediği sorumluluğu biliyorum

Benden önceki genel başkanlarımız şerefle bu sorumluluğu yerine getirdiler. Bir iktidar koşusu başlattık.

Bu koşuda elbette belli zorluklarımız olacaktır.

Kararlılıkla gideceğiz. Çünkü haklı olduğumuza inanıyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler