Kılıçdaroğlu Başbakan'a yüklendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, esnaf buluşmasında Başbakan Erdoğan ve AK Parti'ye yüklendi. Başbakan Erdoğan'ın Mali sicilinin temiz olmadığını öne süren Kılıçdaroğlu, "Büyük düşünün derken büyük götürün demedik." ifadesin

Kılıçdaroğlu Başbakan'a yüklendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, esnaf buluşmasında Başbakan Erdoğan ve AK Parti'ye yüklendi.

Başbakan Erdoğan'ın Mali sicilinin temiz olmadığını öne süren Kılıçdaroğlu, "Büyük düşünün derken büyük götürün demedik." ifadesini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da esnaf temsilcileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, burada davul ve zurnalarla karşılandı. Yoğun tezahüratın altında binaya girmeye çalışan Kılıçdaroğlu, binaya girmekte zorluk çekti. Geçişi sırasında X-Ray cihazı yerinden çıktı. Binaya güçlükle giren Kılıçdaroğlu, daha sonra konuşma yapacağı salona girdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Wikileaks'te yer alan iddiaların çok ciddi iddialar olduğunu öne sürdü. Bir devletin büyükelçisi o devletin başbakanına yönelik olarak 'Onun İsviçre'de 8 ayrı hesabı var' diyorsa bunun ciddi bir iddia olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Ciddi olduğu için medya manşetlere taşıdı. Ciddi olduğu için Amerika, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkeler bu konuyu konuşuyor.

Başbakanın yapacağı kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapmak. Bu çok basit bir şey; gidersin İsviçre'deki bankalara başvurursun ve dersin ki 'benim burada hesabım olup olmadığını yazılı olarak verin.' Sana verirler. Sen de gidersin tazminat davası mı açarsın başka bir şey mi yaparsın. Biz de deriz ki 'helal olsun. Başbakan dediğin böyle olur. Başvurur alır cevabını ve hesabını sorar.

Başbakan kızacağı yeri unutmuş. Gücü yetmiyor, cesaret edemiyor. Anamuhalefete ve medya kızmam lazım diyor. Sayın başbakan bu dünyanın her yerinde önemli haberdir. Bunu öğrenmek istiyorsan gazete cemiyetleri var onlara sor. Yandaş gazetelerin genel yayın yönetmenlerine de sor. Onlar da sana haber olduğunu söyleyecek. Haber değil diyorlarsa onlar gazeteci değillerdir." dedi.

Başbakanın Mali sicilinin temiz olmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, " 'Mali sicilim temiz' diyorsan yandaş televizyon kanallarından birisinde karşıma çık." ifadesini kullandı.

Başbakanın kendisine dest verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Biz büyük düşünüyoruz, onlar da büyük düşünsün diyor. Eyvallah, büyük düşünmeye eyvallah. Biz her zaman dedik büyük düşünün. Türkiye'nin 50 yıl 60 yıl 100 yıl sonrasını düşünerek yatırımlarınızı yapın, uygulamalarınızı yapın, eğitim sisteminizi düzenleyin. Ama biz size büyük düşünün derken büyük götürün demedik. Başbakan 'büyük götürmedik' diyebilir. Ben de diyorum ki; televizyon kanallarına çıkalım." diye konuştu.

AK Parti'de kimlerin büyük götürdüğünü belge belge açıklayabileceğini savunan Kemal Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Etrafına baksın. Yolsuzluk dosyaları nasıl kapatılmış sorsun. Eğer nereye sorayım diyorsa bana başvursun. Ben nereye başvuracağını söyleyeceğim. Sayın başbakan zannediyor ki ben bağırırım çağırırım bunlar bir ses çıkartmazlar. İş bağırmaya kalsa biz senin sesini keseriz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset