Kılıçdaroğlu: Başbakan haklı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Türkiye ziyaretine ilişkin tepkisini doğal karşıladığını söyledi. Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar’a giderken gazetecilerle sohbetinde şöyle konuştu: “O

Kılıçdaroğlu: Başbakan haklı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Türkiye ziyaretine ilişkin tepkisini doğal karşıladığını söyledi.

 

Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar’a giderken gazetecilerle sohbetinde şöyle konuştu: “Olması gereken bir tepkiydi. Sarkozy’nin Türkiye’nin AB’ye giriş sürecine sıcak bakmadığını, engeller çıkardığını biliyoruz. Yasal değişiklikler de yapıldı Fransa’da biliyorsunuz. Sarkozy’nin Türkiye’ye daha sıcak bakmasını isterim. Türkiye’ye gelirken de G-20’nin bir üyesi olarak geliyor ama biz daha farklı bir kimlikle Türkiye’ye gelmesini, görüşmeler yapmasını, tarafları dinlemesini isterdik. Yani Sayın Başbakan’ın tepkisi haklı.”

 

Bir gazetecinin, Dersim ile ilgili açıklamalarını hatırlatarak, Başbakan’ın buna yönelik cevabını değerlendirmesini istemesi üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Başbakan ağzından çıkana her zaman dikkat etmek zorundadır. ‘Ergenekon’u öğrenmek istiyorsanız Dersim’e bakın’ demiyor muydu? ‘Dersim ile ilgili belgeleri açıklayacağım’ demiyor muydu? Hatta bunu tehdit eder gibi söyledi. Biz de gayet sakin bir şekilde ‘Sen Başbakan’sın, devleti sen yönetiyorsun, devletin arşivleri var, arşivleri açıkla’ dedik. Yani şantaj yapmak Başbakan’a yakışır mı?”

 

AMPULÜ SÖNDÜR

Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar’da halka seslendi. Salondaki partililerin açtığı ve üzerinde Başbakan Erdoğan’ın karikatürünün bulunduğu ‘Lüzumsuzsa söndür’ yazılı afişi işaret eden Kılıçdaroğlu, “Lüzumsuzsa söndür diyor arkadaşımız. 12 Haziran’da ampulü söndürün. Güneşi doğurmaya var mıyız?” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler