Kılıçdaroğlu açıkladı: Artık bitti!

 Parti Meclisi kadrolarını Türkiye'nin en iyi kadrosu olarak tanımlayan CHP lideri, yeni ekibi için "5 yıldızlı" ifadesini kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu, 'Yeni CHP'nin yol haritasını ve hedeflerini anlattı. “Son derece başarılı ve güzel bir kongre oldu. Me

Kılıçdaroğlu açıkladı: Artık bitti!

 

Parti Meclisi kadrolarını Türkiye'nin en iyi kadrosu olarak tanımlayan CHP lideri, yeni ekibi için "5 yıldızlı" ifadesini kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu, 'Yeni CHP'nin yol haritasını ve hedeflerini anlattı.

 

“Son derece başarılı ve güzel bir kongre oldu. Memnunum, salondaki heyecandan da memnunum. Uzun yıllar sonra çarşaf liste yapmamız ayrıca heyecan kattı diyebilirim” diyen Kılıçdaroğlu, MYK ve “ikinci adam”ın kim olacağına yönelik sorulara da  “CHP'de ikinci adamlık dönemi bitti. Eski anlayışta güçlü genel sekreter vardı. Şimdi genel başkan ve yardımcıları var. Örgütlerden sorumlu kişi çok güçlü bir kişi olmayacak. Birinci adamlık, ikinci adamlık, üçüncü adamlık diye bir şey artık yok.

 

CHP lideri, örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı gibi, Gürsel Tekin'in MYK'da yeniden görev alıp almayacağı sorusuna da açık kapı bıraktı:

 

“PM'ye seçilen herkesin MYK'ya girmeye hem hakkı hem de o tür birikimi var. İsim vermek istemiyorum ama Sayın Tekin de Adnan Keskin de diğer PM üyeleri de konularına bakacağız. Ona uygun olarak görevlendirme olacak”

 

Kılıçdaroğlu, Tekin'in büyükşehir belediye başkanlığı iddiaları için de "Konuşmak için erken" dedi.

 

LİSTEYİ DELEN İSİMLER

Kılıçdaroğlu, İlhan Cihaner ve Fikri Sağlar'ın delegelerin seçimiyle PM'ye girmesine ilişkin olarak

“Sayın Fikri Sağlar uzun yıllar siyasette olan önemli bir isim. İlhan Cihaner de savcılık döneminde mağduriyet yaşadı. Halkta karşılığı var. Delegede karşılığı var” şeklinde konuştu.

 

CHP liderinin bu isimlere MYK'da yer verip vermeyeceği de merak ediliyor.

 

Kemal Kılıçdaroğlu, partinin yeni politikasının üretim odaklı olacağının da altını çizdi:

“Bugüne kadar iktidarı eleştirip çözüm üretmeyen algı vardı bunu değiştirdik. Önce üreteceğiz ki güçlü olalım ,üretecğiz, zenginleşeceğiz. Yarattığımız zenginliği hakça paylaşacağız. Yeni bir tabloyu halkın önüne koyuyoruz. Diyoruz ki, bize güvenin. Biz cebimize değil halka çalışacağız”

 

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Siyasetçi, edindiği bilgiyi, deneyimi halka bölüşen insan demektir. Onun sorunlarını dinleyip yeni CHP'deki hedefimiz bu halka daha fazla gideceğiz. Doğu, batı, kuzey, güney ayrımı yapmayacağız, şunun kılık kıyafeti demeden... Niye CHP'den şikayet ediyor, bildiği var, karşılaştığı bir olumsuzluk var. Ayrım yapmadan dinlemek ve çözüm üretmek gibi bir görevimiz var. Onu yapacağız. Ben CHP'nin genel başkanı olarak size söz veriyorum. Sizden aldığımız her kuruşun karşılığını size

vereceğiz.”

 

CHP lideri, partinin yeni hedefleri için kadrosundan da umutlu:  “Bu kadro Türkiye'nin en iyi kadrosu, beş yıldızlı kadro... Ekonomide, dış politikada, eğitimde en iyiler.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset