Karayalçın Ankara için aday

CHP Genel Merkezi'nde bir araya gelen Baykal ve Murat Karayalçın Ankara Büyükşehir Belediyesi için görüştü. Baykal uzlaşamadıkları herhangi bir konu olmadığını belirtirken her iki isim de önümüzdeki günlerde somut adımlar atılacağının altını çizdi. Görüşm

Karayalçın Ankara için aday
CHP Genel Merkezi'nde bir araya gelen Baykal ve Murat Karayalçın Ankara Büyükşehir Belediyesi için görüştü. Baykal uzlaşamadıkları herhangi bir konu olmadığını belirtirken her iki isim de önümüzdeki günlerde somut adımlar atılacağının altını çizdi.

Görüşmenin ardından yapılan açıklamalar

Baykal:

Ankaraya'ya yönelik sorulara muhatap oluyorduk. Bu ilgiyi ben anlıyordum. Ankara için yeni bir yerel yönetim talebi olağandır.

Ankara yeni bir belediye yönetimim şansını kullanmak istiyor. Dayanışma ve bütünleşme yaklaşımı içinde olmamız isteniyor. Bunların hepsini anlayışla karşılıyorum. Bir süredir bu sorulara dikkatli yanıtlar verdik.

Karayalçın'ın adaylığının telaş yarattığı görüldü. Ankara'da yeni bir dönem açılması için elinden geleni yapacağını söyledi. Bunları dikkatle izledik.

Bunları görünce dün akşam Karayalçın'ı aradım. Ve çay içmeye davet ettim. Büyük bir incelikle kabul etti. Değerlendirmelerimizi yaptık. Çok yararlı bir görüşme oldu. Hepimizin hedefi belli.

Bütün Ankara onun belediyecilik dönemini özlemle hatırlıyor. Ankara'nın çok ciddi sorunları var. Ankara'nın kent kimliği bozulmuştu. Ulaşım sorunları en ciddi sorunları olmuştur.

Ulaşım sorununu çözecek, sosyal sorunları hemşehrilik kimliğine dayanarak çözecek, bunları çağdaş bir anlayışla çözecek bir belediye başkanına ihtiyaç var.

Geniş bir anlayış birliği içinde olduğumuzu söyleyebilirim. Önümüzdeki dönem daha somut adımlar atılacaktır.

Karayalçın:

Uzunca bir süredir birlikte olamamıştık. Öncelikle Ankarayı tartıştık. Türkiye'nin başka sorunları var, onları ele aldık. Öncelikli konu Ankara'ydı.

Çok yararlı bir görüşme oldu. Önümüzdeki günlerde daha somut bir biçimde kamuoyuna açıklamalarda bulunacağız.

"Ankara adayı Karayalçın mı?" sorusu üzerine Baykal, Karayalçın'ın adaylığının şaşırtıcı olmayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset