Karadeniz Yaylaları bağlanıyor

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Karadeniz yaylalarının tek yolla birbirine bağlanacağını söyledi.Canikli, '28 Günde 28 Proje' başlığı altında hayata geçirecekleri projeler arasında Karadeniz yaylalarının tek yolla birb

Karadeniz Yaylaları bağlanıyor

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Karadeniz yaylalarının tek yolla birbirine bağlanacağını söyledi.

Canikli, '28 Günde 28 Proje' başlığı altında hayata geçirecekleri projeler arasında Karadeniz yaylalarının tek yolla birbirine bağlanmasının da olduğunu kaydetti. Canikli, "Herkesin bildiği gibi ilimizin doğa harikası yaylalarına ulaşım, daha çok sahilden başlayan grup yolları aracılığı ile gerçekleştirilebiliyor. AK Parti iktidarında mevcut yollar genişletilmiş, asfaltlanmış, zaman içinde afetler yüzünden meydana gelen arızalar da hızla giderilmiştir. Şimdi buna ilaveten dev bir projeyi daha uygulamaya koyuyoruz." dedi.

'Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane'yi kapsayacak ve bin 200 kilometreyi bulacak olan yeni ulaşım sistemi ile ilimiz çok şey kazanmış olacak' diyen Canikli, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Turizm Mastır Planı'nın Giresun ayağında Bektaş-Kümbet-Sisdağı ve bu yaylalarla organik bağı olan tüm yaylalarımızı ilgilendiren bu projeyi ihaleye hazırlamak için teknik çalışmalara başlanmış durumdadır. Bunu sağlamak için oluşturulan teknik ekiplerimiz araziye çıkmış vaziyettedir. İlk olarak Ordu ilinin Çambaşı yaylası ile Giresun ilinin turizm merkezi olmuş veya bu konuda potansiyeli olan yaylaların bağlantısının sağlanması, sonra da buraların Trabzon yaylaları ile yol bağlantısının kurulması planlanmaktadır. Bu bağlantının sağlanması ilimizin güneyinden kurulacak yol ağı, Ordu-Giresun-Trabzon ve hatta Rize illerini yaylalar üzerinden buluşturmuş olacaktır. Nasıl ki, Karadeniz Sahil Yolu, bölgede bulunan bütün şehirlerimizde ekonomik ve sosyal yönden canlanma sağlamış ise yaylalarımızı birbirine bağlayacak olan bu yeni proje de benzer bir hareketlenmeye vesile olacaktır. Özellikle Karadeniz yaylalarına ulaşımda zorluk çeken ve hatta çoğunlukla sahil yolunu dolaşmak zorunda kalan İç Anadolu şehirlerinde yaşayan vatandaşlarımız bu zorluktan kurtarılmış olacak. Sivas'tan, Tokat'tan, Erzincan'dan ve hatta GAP bölgesinden buralara gelmek isteyen vatandaşlarımız için yayla turizminden yararlanma fırsatı doğmuş olacaktır."

Canikli, Giresun halkının hayatında önemli bir yeri olan yaylaların çözülemeyen ulaşım ve altyapı gibi sorunlarını bir yandan çözmeye devam ederken, diğer yandan yaylaları birbirine bağlamayı hedeflediklerini dile getirerek, "AK Parti kadroları olarak, önümüzdeki dönemde yapacağımız hizmetler ile halkımızın yüzünü güldürmeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset