"Kan dökülmesini istemeyiz!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Batılı güçlerin Libya’ya yönelik operasyonunu kan dökülmeden gerçekleştirmesini arzu ettiklerini, Türkiye’nin bu konudaki tavrının da yanlış olmadığını söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde

"Kan dökülmesini istemeyiz!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Batılı güçlerin Libya’ya yönelik operasyonunu kan dökülmeden gerçekleştirmesini arzu ettiklerini, Türkiye’nin bu konudaki tavrının da yanlış olmadığını söyledi.

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde konakladığı Grand Otel’den, sendika, vakıf, oda ve dernek temsilcilerinin yanında muhtarla bir araya geldiği kahvaltılı toplantının yapılacağı düğün salonuna yürüyerek geçti. Cadde üzerinde esnafla tokalaşan Kılıçdaroğlu, salonun önünde partililer tarafından, ’Başbakan Kılıçdaroğlu’ sloganlarıyla karşılandı.

 

Kemal Kılıçdaroğlu, basına kapalı yapılan toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Batılı güçlerin Libya’ya yönelik operasyonunu değerlendiren Kılıçdaroğlu, öteden bu yana demokrasi ve özgürlüğün bütün uluslar için kaçınılmaz olduğunu savunan bir parti olduklarını anlattı. Hiçbir yönetimin kendi halkına baskı kurmaması, kendi halkını kurşunlamaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

 

"Eğer BM, böyle bir karar almışsa uluslararası meşruiyet kazanmış demektir bu olay. Dolayısıyla biz yapılan operasyonun kan dökülmeden gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Özellikle Kaddafi’ye çağrımız var. Libya süratle demokrasiye geçmeli, bu konuda açıklamalar yapılmalı. Bu konuda Türkiye’nin tavrı yanlış değil. Uluslararası meşruiyet kazandığına göre yapılan çağrıları da olumlu buluyorum. Ancak kan dökülmesini istemeyiz. Bu tür bir operasyonun daha farklı yapılmasını arzu ederdik. Ama koşulların uygun olmadığı yönünde bazı bilgiler geliyor. Kaddafi’nin direndiği yönünde bilgiler geliyor. Bizim arzumuz kan dökülmeden Libya’ya demokrasinin ve özgürlüğün gelmiş olmasıdır."

 

Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine, herkesin 21 Mart’taki nevruz bayramını kutladığını belirtirken, "Yarın sokaklara çıkacağız, neşeleneceğiz. Tabii Libya’daki olaylar, bizim için hüzünlü bir tablo. Bir kişinin burnunun kanaması bile bizi üzer" dedi.

 

NÜKLEER SANTRAL

Hükümetin nükleer santral konusuna bakışını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Nükleer santral konusunda ihale yapılmaması bizim önümüzdeki en ciddi sorun olarak duruyor. Niçin 20 milyar dolar. Çin, Almanya gibi bir çok ülke yeniden düşünüyor nükleer santral konusunu. Bu konudan kamuoyundan gelen tepkileri dikkate alıyor. Türkiye’nin de bu konuda daha nükleer santral kurulmadan şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım. Halkın taleplerini dikkate alması gerekir" diye konuştu.

 

CHP lideri Ergenekon davası kapasımda tutuklu bulunan Prof.Dr. Mehmet Haberal’ın CHP’den milletvekili adaylığıyla ilgili soruya, "Daha adaylık başvuruları başlamadı" diyerek karşılık verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset