Kafaya takmış durumdayım...!

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Cenevre’de İsviçreli ünlü saat üreticisi Patek Philippe’in fabrikasını ziyaretinin ardından, “Türkiye’nin saat markası olmasını kafaya takmış durumdayım” dedi.EKONOMİ Bakanı Zafer Çağlayan, özellikle cari açıkla mücadele kap

Kafaya takmış durumdayım...!

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Cenevre’de İsviçreli ünlü saat üreticisi Patek Philippe’in fabrikasını ziyaretinin ardından, “Türkiye’nin saat markası olmasını kafaya takmış durumdayım” dedi.

EKONOMİ Bakanı Zafer Çağlayan, özellikle cari açıkla mücadele kapsamında hayata geçirilmesi planlanan yerli üretim hedeflerine bir yenisini ekledi. Uzun süredir yerli otomotiv tartışılırken, Çağlayan, Türkiye’den dünyaca ünlü bir saat markası çıkmasının en büyük isteklerinden birisi olduğunu dile getirdi.

Fabrikayı ziyaret etti
Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Bakanlar Konferansı için dünyanın saat merkezi olarak anılan İsviçre’de giden Çağlayan, Cenevre’de ünlü saat markası Patek Philippe’in fabrikasını da ziyaret etti. 1851 yılından bu yana faaliyette olan fabrikada saatlerin tamamen elde üretildiğine işaret eden Çağlayan, “Burada saat üretimi artık beşinci, altıncı nesillere gelmiş. Her modelin ustası ayrıymış. O usta ayrıldığı zaman o modelin de üretiminin durduğu markalar var. Türkiye’de de bunların çok rahat yapılabileceğini düşünüyorum” dedi.

Türk saat markası
Saat deyince akla İsviçre’nin geldiğine işaret eden Çağlayan, “Türkiye’nin bir saat markası olmasını kafaya takmış durumdayım. Türkiye’de çok iyi saat ustaları var. Çocukken Ankara Bahçelievler’de Yugoslav göçmeni bir saat ustam vardı. İlk defa ilkokul beşte saat sahibi oldum. Hatta üzerine gazlı kalemle figürler çizerdim” diye konuştu. Kabinede en çok kimin saat merakı olduğunu sorduğumuzda ise Çağlayan, “Diğer arkadaşlarım adına konuşamam ama saat, giyim, kol düğmesi merakım var” yanıtını verdi.

Girişime destek fonu
Çağlayan, Türkiye’nin girişim sermayesi eksikliği bulunduğunu belirterek, şunu söyledi: “1-2 aydır bir girişim destek fonu üzerinde çalışıyoruz. Kamu ve özel sektör birleşerek büyük bir fon kurulacak. Burada özel sektörü TOBB temsil edebilir. Başka kurumlar ve işadamları bireysel olarak da destek verebilir. Sermaye ihtiyacı duyan girişimciler bu fondan yararlandırılacak. Amerika’da yazılım alanında birçok büyük girişimci bu fonlardan çıktı. Daha önce girişimciler 100 bin liraya kadar destekleniyordu. Kurulacak bu fonla volümler daha yüksek olacak.”

Bana 3 dakika konuşabildiğimi göstermiş oldular
TOPLANTILARDAKİ uzun konuşmalarıyla bilinen Zafer Çağlayan, Cenevre’de düzenlenen DTÖ Bakanlar Konferansı’ndaki konuşmasının kurallar gereği üç dakika ile sınırlandırılmasına sitem etti. Çağlayan, “Hayatımın en kısa konuşmasıydı. Üç dakika konuşabildiğimi ben de görmüş oldum. Zamanı farkında olmadan aşmayayım diye kağıttan okudum” dedi.

Makine teçhizat leasing KDV’si yüzde 1’e inecek
Zafer Çağlayan, makine ve teçhizatta leasing vergilerinin düşürülmesinin gündemlerinde olduğunu ifade etti. Ekonomi Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın görüşmeleri sonunda makine ve teçhizat leasing’inde KDV’nin yüzde 1’e indirilmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler