Kadınlar siyasete kazandırılmalı

AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, liyakatli ve seçilme yeterliliğine sahip kadınların siyasete kazandırılması gerektiğini belirterek kadınların da bu konuda istekli ve cesaretli olması gerektiğini söyledi.Çeşitli kadın sivil toplum örgütlerinden

Kadınlar siyasete kazandırılmalı

AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, liyakatli ve seçilme yeterliliğine sahip kadınların siyasete kazandırılması gerektiğini belirterek kadınların da bu konuda istekli ve cesaretli olması gerektiğini söyledi.

Çeşitli kadın sivil toplum örgütlerinden oluşan Trabzon Kadın Platformu üyeleri, yaklaşan Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesinde AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta'yı ziyaret ederek taleplerini dile getirdi. Kadın Platformu adına konuşan İnci Emirzeoğlu, kadınların yerel yönetimlerdeki temsil oranının Türkiye'de yüzde 1'ler seviyesinde olduğuna işaret ederek bu oranın yükseltilmesi gerektiğini kaydetti. Trabzon'daki yerel yönetimlerde de kadınların temsil oranının çok düşük seviyelerde olduğunu belirten Emirzeoğlu, “Erkek demokrasisi değil gerçek demokrasi için, nüfusun yarısının sesini duyurabilmek için kadınların yerel yönetimlerde seçilebilecek sıralardan ve yüzde 50 oranında kadın aday gösterilmesini talep ediyoruz” dedi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta ise AK Parti'nin siyasette kadınlara en fazla yer veren siyasi parti olduğunu söyledi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın da bu konuda çok hassas davrandığını ve kadınların siyasette daha etkin olmaları için teşkilatlara talimatlar verdiğini hatırlatan Balta, “Biz de parti teşkilatımıza her ilçe ve beldede belediye başkanlığı, İl Genel Meclisi ve belediye meclisi üyelikleri için en az 3 kadın adayın ismini bize bildirmelerini istedik. Ancak bu işler zorlamayla olmuyor. Kadınların da istekli olması gerekiyor. Seçilme yeterliliğine sahip, liyakatli kadınları bulup siyasete kazandırmak zorundayız. Ama bu konuda kadınlar da istekli ve cesaretli olmalı. Onlar 'Biz de varız' desinler, bizler her konuda onlara yardımcı olmaya hazırız. Bu yönde istekli olan kadınların aday olması için en çok ben çalışacağım. Buna söz veriyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset