İyi Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın: "Mülakatta elene adayların hesabını nasıl vereceksiniz?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Meclis'te görüşülen kanun teklifi hakkında söz aldı.

İyi Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın: "Mülakatta elene adayların hesabını nasıl vereceksiniz?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi üzerinde TBMM’de partisinin görüşlerini açıkladı.

Aydın, kanun teklifinin 29. maddesinde yer alan "Personel alımlarında yazılı ve/veya sözlü sınavda başarılı olmak şarttır" ibaresinin, mülakatlarda elenenlerinin hakkının tekrar ihlal edileceği anlamına geleceğini belirtti.

TBMM’NİN YASAMA SORUMLULUĞU GÖRMEZDEN GELİNDİ

İktidarın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yasama sorumluluğunu görmezden gelerek üzerinde yoğunlaşması gereken konuları, ilgili komisyonda görüşmeden bir torba haline getirdiğini belirten Aydın, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Teklifin direkt olarak Plan ve Bütçe komisyonuna getirilmesi, kanun yapım sürecine olan samimiyetsizliği gözler önüne sermektedir. Hiç şüphe yok ki Meclise sunulan kanun teklifleri, konusu ve kapsamına bağlı olarak esas ve tali komisyonlara gönderilmelidir."

VATANDAŞ SAYIN ERDOĞAN’A MI İNANACAK? YOKSA SİZE Mİ İNANACAK?

Ak Parti’nin seçim vaatleri arasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sözü verilen, mülakatların kaldırılmasının olduğunu dikkat çeken Aydın, "Bugün önümüze getirilen kanun teklifinde, personel alımı yapılırken, yazılı ve sözlü sınavda başarılı olma şartı bulunmaktadır. Bu nasıl iş? Sayın Erdoğan mülakatları kaldıracağız diyor, sizler ise bırakın mülakatları kaldırmayı, üzerine yazılı ve sözlü sınavları ekliyorsunuz. Bu durum, toplumun hassasiyetlerinden biri olan mülakat süreçleriyle çelişmektedir" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset