İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın: "Bir damla zam yaptılar kepçeyle aldılar"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, memur ve emekli zamlarına dair konuştu.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın: "Bir damla zam yaptılar kepçeyle aldılar"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, emeklilere yapılana %25’lik zammı sert bir şekilde eleştirdi.

Geçtiğimiz gün memur ve emekli maaş zam oranları belli oldu. Yeni oranlarla birlikte en düşük memur maaşı 22 bin lira seviyesine çıkarken, en düşük emekli maaşı 7500 seviyelerinde kaldı. En düşük memur emeklisi maaşı ise 9876 lira olarak belirlendi.

Konuyla alakalı açıklama yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, yapılan %25’lik zammı sert bir şekilde eleştirdi ve 7500 lira geçinmenin imkansız olduğunu vurguladı.

“EN AĞIR FATURA EMEKLİYE KESİLDİ”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, iktidarın yanlış ekonomi politikalarının faturasının millete kesildiğini belirterek, “Emeklilerimize yapılan %25’lik zammın ardından adeta yaşam hakları ellerinden alındı. Ülkemizdeki ekonomik durum ortadayken böyle bir zam akıl ve vicdan dışıdır. Asgari ücretle bile geçinmek imkansızken, asgari ücret altındaki emekli maaşları ile insanlar nasıl geçinsinler. Fiyatların her gün arttığı ülkemizde yıllarca çalışıp, emekli olan vatandaşlarımız tamamen yok sayılmışlardır. İktidarın yanlış ekonomi politikaları sonucu ülkemiz bir çıkmaza girdi. Bunun faturası ise suçu olmayan millete kesildi. En ağır faturayı ise emekli vatandaşlarımıza gönderdiler. Emeklinin maaşına bir damla zam yaptılar, ertesi gün ise kepçeyle geri aldılar.” dedi.

“EMEKLİLER GÖZ ARDI EDİLDİ”

Memur ve emekli maaşları arasında ciddi bir adaletsizlik olduğunu vurgulayan Yavuz Aydın, “En düşük memur maaşı 22 bin liraya çıkartılmışken ve insanlar hala daha geçim sıkıntısı yaşıyorken, emekliler bu %25’lik zamla nasıl geçinsinler? Memur da, emekli de aynı yerde yaşıyor, aynı marketten alışveriş yapıyor, kısacası aynı koşullar altında yaşıyorlar. Neden emeklilere bu ayrım yapıldı, neden göz ardı edildiler? Bu haksızlıktır, vebaldir, ciddi bir problemdir. İnsanların yaşam haklarını ellerinden almaktır. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerekiyor. Gerekli iyileştirmeler yapılmalı ve emeklilerimiz hak ettikleri zammı almalıdır.” Şeklinde konuştu.

“BU MAAŞLA TRABZON’DA YAŞANMAZ”

İYİ Partili Aydın, 7500 liralık maaş ile Trabzon’da yaşamanın imkansız olduğunu vurgulayarak, “En düşük emekli maaşı şu an 7500 lira, en düşük memur emeklisi maaşı ise 9.876 lira. Bu rakamlara baktığımız zaman, bir emeklinin Trabzon’da yaşaması imkansız. Şehrimizde kira fiyatları asgari ücret seviyesine dayanmış. Ulaşıma yeni zam yapıldı. Su fiyatları her ay artıyor. Ekmeğe de zam yapılması bekleniyor. Durum böyleyken, Trabzon’da emeklilerimiz nasıl yaşasınlar? 7500 liralık emekli maaşı Trabzon gibi pahalı bir şehirde yaşamak için gereken ücretin yanına bile yaklaşamaz. Önceden çay simit hesabı yapılırdı. Artık o bile yapılamaz hale geldi. Ama ben sizler için yapayım. Simit şu an Trabzon’da 6.5 TL, çay ise 5 lira. En azami hesapladığımız zaman, üç kişilik bir aile günde üç simit ve üç çay ile yaşamaya çalışsa, aylık harcamaları 3.105 lira oluyor. En düşük emekli maaşından bu rakamı çıktığımız zaman 4395 lira geriye kalıyor. Bu rakamla ne kira ödenir, ne de fatura. Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir.” ifadelerini kullandı.

“EMEKLİLERİN ALIN TERİNİ ÇALDINIZ”

Yıllarca çalışan emeklilerin alın terlerinin çalındığı ifade eden Yavuz Aydın, “İktidarın yanlış ekonomi politikalarının acı reçetesi artık çok sert bir şekilde önümüze konulmaya başlandı. Sanki bütün bu yanlışları milletimiz yapmış gibi şimdi düzeltmek için milletten fedakarlık yapılması bekleniyor. Yüksek sesle buradan haykırıyoruz, bu yanlışları siz yaptınız, bedelini siz ödeyeceksiniz, milletimiz değil. Zengin ettikleriniz ödeyecek, vergi borcunu sildikleriniz ödeyecek, Ziraat Bankası’ndan kredi çekip, ödemeyenler ödeyecek, şatafat içinde yaşayan, gününü gün eden ak çocuklarınız ödeyecek. 21 yıldır bu milletin sizden çektiği zulüm artık yetti. İYİ Parti olarak her zaman yaptığımız gibi bu konunun da takipçisi olacağız. Düzeltilmesi için de gerekeni yapacağız. Bugüne kadar çaldığınız onca şey yetmezmiş gibi yıllarını çalışarak geçirmiş emekçilerimizin, alın terini çalıyorsunuz. Bu insanların torunlarını sevme ve sevindirme haklarını çalıyorsunuz. Bu nasıl bir vicdansızlıktır? Bu yanlıştan dönün” dedi.

“BIRAKIN EKONOMİYİ BİZ DÜZELTELİM”

Son olarak, iktidara çağrıda bulunan Aydın sözlerine şu şekilde son verdi: “Daha önce de söylediğim gibi, belli ki sizin iktidarınız ve ekonomi kadrolarınız bu işi düzeltecek bilgi birikimine ve yeteneğe sahip değiller. Ülke ekonomisi her gün kötüye gidiyor ve milletimiz eziliyor. Siz bu ekonomi işini yapamayacaksınız, bu çok net bir şekilde ortada. Gelin bu ekonomiyi İYİ Parti’nin bilgi birikimi ve tecrübesi yüksek ekonomi kadrolarına bırakın, biz layıkıyla yaparız. Milletimize de rahat bir nefes aldırırız.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset