İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’dan Haber61’e seçim analizi

Koray Aydın: Trabzon’da kararsızlar yüzde 29, bu adaylarının tutmadığını gösteriyor

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’dan Haber61’e seçim analizi

Haber61/Haber Servisi
Röportaj; Levent USTABAŞI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trabzon’da partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Miting öncesinde  İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın Haber61’in sorularını yanıtladı.

İşte Aydın'ın seçimler öncesi tespitleri;

İŞİN İÇİNDE İNSAN SAYISI FAZLA
Mahalli seçimler ittifak açısından en zor seçimlerdir.  Milletvekili seçimi kolaydır.  Bunda parametre çok fazla, belediye başkanlıkları, belediye meclis üyelikleri.. İl Genel Meclis üyelikleri… Bu işin içinde olan insan sayısı ve beklentiler çok fazla..

MAKSİMUMA YAKIN 
Böyle bir alanda bir oyun kurmak, bunu bir plana programa dahil ederek yürütmek çok kolay değil. Nitekim yönettik.  Biz bunu bir takım eksikleri olabilir vardır çünkü bunun mükemmele yakın olmasını zaten beklemiyorduk. Ama maksimuma yakın bir çalışma yaptığımızı söyleyebiliriz.

BEN YAPTIM OLDU
Muhatabımız olan parti eski bir parti. Kendine göre Türkiye’nin bir çok yerinde var. Gelenekten gelen yapılar oluşmuş. Parti içi mücadelenin sert yapıldığı bir alan. Dolayısıyla ‘ben yaptım oldu’ demeyecek bir kitle de var karşısınızda.. Dolayısıyla tamamını bu işin içine sokabilme gayreti. Hassas bir çalışma.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’dan Haber61’e seçim analizi

BU BİR ANKET DEĞİL 
Biz bize düşen büyükşehirlerde ciddi bir mesafe aldığımızı söyleyebilirim. Daha önce iki partinin aldığı oy toplamından daha fazla oy alabilecek bir ivme yakaladığımızı görüyorum. Bize düşen Balıkesir’de seçimi kazanmış gözüküyoruz, öndeyiz. Bu bir anket değil. Süreli yapılan bir anket çalışması. 

KIYASIYA YARIŞ 
Denizli’de ise kıyasıya bir mücadele var. Tabiri caizse kafa kafaya bir mücadele var. Orada seçimi kazanabiliriz. Çünkü bizimle ilgili genelde bir oy artışı söz konusu. Aynı mücadele Manisa’da var. Kıyasıya bir mücadele var. Bunun dışında Samsun’da inanılmaz bir çıkış var.  Ben Samsun ile ilgili olarak bağımsız aday olmasaydı orayı kazanabileceğimizi görüyordum. 

TRABZON’DA ADAYLARI TUTMADI
Trabzon’a bakıyorum, büyükşehir adayımız bile 40 bandına geldi. Anket sonuçlarını il başkanıma attım. Çünkü Trabzon’da enteresan bir durum var. Ona dikkat çekmek için gönderdim. Ankette 29.7 kararsız bir seçmen gözüküyor. Anketi yapan firmanın analizine göre, ‘Oy çokluğu AK Parti’de olduğuna göre  orada adayın tutmadığı, kendi partisi tarafından adayın tam manasıyla karşılık bulmadığı’ anlaşılıyor. 

Trabzon’u biliyorum. Trabzon’da bende AK Parti’nin adayının tutmadığını gözlemliyorum. Çok ayıda arkadaşım var. Tam manasıyla yüzde yüz bir AK Parti seçmeninden detsek alamadığı anlaşılıyor.  Onunda için burada kıyasıya bir seçim olduğu gözlemleniyor. 

KİRLİ SİYASET
İstanbul’da, İzmir’de kararsızlar düştü. Ankara’da yüzde 15 civarında kararsız var. Ankara’da fark çok açıldı kararsızların işi çok değiştireceğini düşünmüyorum. İktidarın haksız suçlamalarla saldırısı var. Bu da insanları artık canına tak ettirdi. Bu kadar da olmaz diyorlar. Siyaset bu kadar kirli hale dönüştürülmez. Bu kadar kirli siyaset yapılmaz. Uydurma sahte haberlerle toplum yönlendirmeye çalışan bir anlayış ortaya çıktı. Çok rahat yalan söyleyebiliyorlar. 

SENİ HAPSE ATARIM
Artık bu onların geleceği haline dönüştü. En son Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Genel Başkanımızı tehdit etmesi ve bu tehdit de kapalı değil çok açık cümlelerle ‘seni hapse atarım’ tarzındaki yaklaşımı, ben Sayın Cumhurbaşkanına yakışmadığını düşünüyorum. Sırf seçimi kazanabilmek uğruna böyle bir uslüba girmek tavır takınmak yakışmıyor. 

TÜRK SİYASETİ YOZLAŞIR 
Aslında çok söyleyecek söz var ama ülkemizin cumhurbaşkanı! Yani biz devlet ve makamlara saygı gerektiren siyasi anlayıştan geliyoruz. Böyle yetiştik. Bu sözleri toplum vicdanında karşılık bulmadığını düşünüyorum. Değmez. Bir mahalli seçim uğruna bu lafların edilmesi Türk siyasetini daha da yozlaşmasına neden olur. 

BÜYÜK BİR KAHİNLİK OLMAZ
Ben çocukluğumdan beri siyasetin içindeyim. Böyle bir şey görmedim. İlk defa böyle bir seçimde savaş tamtamlarıyla iktidarın yürüttüğü seçim kampanyası görüyoruz. Aslında biz zaten Cumhurbaşkanlığı seçimini yaptık. Parlementoda oluştu. Geride bıraktığımız Haziran ayında seçim yapıldı. Bir de şunu gözlemliyorum; Kendi kişisel bekalarının olmadığını düşünüyorum. Aynı şekilde MHP liderinin de bir kişisel bekası olmadığını düşünüyorum. O da yerini garantiledi. Ölünceye kadar genel başkan olacağını artık söyleyebiliriz. Bu böyle çok büyük bir kahinlik olmaz. 

ONA SAHİP ÇIKIN
Halk nezdinde kendi ilinde ilçesinde beldesinde kendisiyle ilgili bir karar vereceği noktada halkın özgür iradesiyle hareket etmesi geniş tutulması gerektiğini düşünüyorum.
Bu açıdan bakıldığında bizim kurduğumuz millet ittifakının bu seçimlerde daha önce kendi uhdelerinde olan yerlerde çok daha fazla yer alarak çıkacağını düşünüyorum. İstanbul’da hemşerimiz Trabzonspor’da yöneticilik yapmış arkadaşımız şu an anketlerde öne geçti. Trabzonlu tüm hemşerilerimizin ona sahip çıkmasını özellikle bekliyorum. 

YUHALATMASI YANLIŞ
Sayın Cumhurbaşkanı burada yaptığı mitingde Trabzon’da hemşerilerine Ekrem İmamoğlu’nu yuhalatmaya kalktı. Ama yanlış yaptı. Burası Trabzon. Kendi evlatları kendi içlerinden biri. İstanbul’da büyükşehir belediye başkanlığını kazanıyor. Bunun her yönüyle bizlere faydası olacağını düşünüyoruz. Türkiye’nin en önemli makamlarından bir tanesi, böyle bir yerde bizim bir hemşerimizin bulunması bize çok büyük bir imkan ve fırsat verir diye düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset