İyi Parti'den Kuruluş yıldönümü mesajı

İyi Parti Trabzon Kuruluş yıldönümü ile ilgili mesaj yayınladı.

İyi Parti'den Kuruluş yıldönümü mesajı

Haber61 – Haber Servisi – İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından partinin 1. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınlandı.

Yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi;

25 Ekim 2017’de Sn. Genel Başkanımız Meral Akşener tarafından Ankara’da kurulan partimiz bugün kuruluşunun 1.yıl dönemini kutlamaktadır. Partili arkadaşlarımız gibi basının ve kamuoyunun da takdir edeceği gibi bugüne kadar kurulmuş olan nice siyasi partinin siyasi hayatları boyunca yaşamadıkları, belki yarında yaşamayacakları bir mücadelenin ilk yılını doldurduk. Ötekileştirme ve kutuplaştırma atmosferinden beslenen hakim siyasi güce karşı cesur yüreklerin mücadelesi 24 Haziran yerel seçimlerinde ilk meyvelerini verdi.

%10 oy ve halihazırda 40 vekille mecliste temsil edilen partimiz bundan sonraki süreçte girdiği ilk seçimi sıçrama tahtası olarak görmektedir ve herşeyden önce bilinmeli ki biz bu ülkeyi yönetmeye talibiz.

1 yılın sonunda her türlü yıldırma ve yorma faaliyetlerine karşı açık yüreklilikle vurgulamak isteriz ki; dünden daha güçlü ve yarın için daha inançlıyız. Toplumsal fayda içgüdüsüyle kurulan ve siyasetin ortak paydasının toplum olduğunu ısrarla vurgulayan partimiz her geçen gün daha da büyümekte ve daha çok insan için bir seçenek olarak görülmektedir.

Seçilmiş vekillerimizin Yüce Meclis çatısı altında toplum adına verdikleri uğraş her ne kadar baskı altına alınan basınımızın büyük çoğunluğu tarafından yok sayılsa da milletimiz nazarında hakettiği karşılığı bulmaktadır. Gündemin sıcak konuları ‘ekonomik krizden tutun da fındığa kadar’ millet ne ile dertleniyorsa biz de onlarla dertleniyoruz.

Bu süreçte sorumlu bir muhalefet anlayışıyla, elimiz, dilimiz ve nefesimiz yettiğince iktidar partisine çareler sunduk. Kurulduğumuz ilk günden beri tünelin ucu karanlık, popülizmden vazgeçin dedik. Borçlanarak büyüme ve artan faiz baskısı, azalan likitide ülkenin karanlık geleceğe sürüklenmesine sebep olur dedik. Askıya aldığınız hukuk, baskı altına aldığınız yargı, kendinize bağladığınız basın ve üretmeyi unutan bir zihniyetle devam etmeyin dedik.

Yarın iktidara geldiğimizde çare olarak gördüğümüz her türlü uygulamayı, projeyi iktidarla paylaşabileceğimizi ısrarla ortaya koyduk.

Milleti korkuyla yönetebilirsiniz, böyle düşünebilirsiniz ancak korkuyla doyuramazsınız, enflasyon baskısını görün dedik..

Sağır sultan duydu ama mesele saraylardaki sultanlara duyurmak, duyuramadık ve milletimizin gereğini yapacağına olan inancımıza sığındık..

Bugün;

Partimizin kuruluş logosunda da vurgulanan sekiz çizgiyle anlatılmak istenen değerlerin daha bir değer kazandığı süreci yaşıyoruz.Umut,kararlılık,adalet,gelecek,bilgi,zenginlik,cesaret ve medeniyet toplumumuzun siyasi reçetesidir.

Yine sokağın sesi olmanın yanında ülkenin mevcut durumdan çıkışı olacak olan partimiz;

Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisi içine sokmak

Milli geliri ilk 5 yıl sonunda 14 bin 500 dolar yapmak

Eğitim yaş ortalamasında 11 yıla ulaşmak

40 yaş altında kadınlarda okur yazarlık oranını 5 yıl içinde yüzde 100 yapmak

Küresel refah endeksinde ilk 5 yıl sonunda 40 ülke arasında yer almak

İlk bir yıl içinde yeni anayasa ile parlamenter sisteme dönmek

İlk bir yıl içinde demokratik bir siyasi partiler kanunu yapmak

Yılda 150 bin hektar ağaçlandırma ve erozyon kontrolü yapmak

PISA sıralamasında ilk 20 ülke arasında yer almak

İlk 5 yıl sonunda işsizlik oranını yüzde 8 altına düşürmek

Basın özgürlüğünde Avrupa Birliği standartlarını hemen uygulamak

Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu hak ettiği itibara kavuşturmak, hedefleriyle milletimizin huzuruna çıkmıştır.

Memnuniyetle vurgulamak isteriz ki millette oluşturmak istediğimiz karşılığı ve millet nazarında güçlü bir seçenek olma gayemizi gerçekleştirdik. Hedeflerimizi gerçekleştirebilecek kadrolara, güce, cesarete sahip olduğumuzu millete anlatabildik. Yarın adına hem partimiz için hem de ülkemiz için daha iyimseriz.

Gerek basınımızın gerekse kamuoyunun malumudur ki TBMM’de temsil edildiğimiz yaklaşık 3 aylık sürede ülkenin gündemini belirleyen partiyiz.

Beka sorunu diyerek oluşturulan algıyı kırdık ve görüldüğü gibi bu vurguyla seçmeninin karşısında olan kimi partiler inandırıcı olamadıklarını görüp farklı siyasi senaryolar kovalamaya başlamıştır. Beka sorunu bir ülkenin birliği ve toprak bütünlüğüdür. Bugün ülkeyi yönetenler kendi ağızlarıyla aslında ülkeyi uçurumun kenarına getirdiklerini ifade etmektedirler.

Ve işin vahim tarafı, bunu kullanarak oy isteyebilmektedirler.

Hala seçmeni seçeneksiz, milleti çaresiz, ülkeyi savunmasız sanan işbirlikçiler bilmeliki kurulamaz, teşkilat yapamaz, seçime katılamaz diyerek hertürlü engeli karşılarına çıkardıkları İYİ PARTİ 1 YAŞINDA..

Ve önümüzdeki yerel  seçimde,onun ardından olacağını düşündüğümüz erken genel seçimde milletin en güçlü seçeneği olmaya namzettir…

Rahip Brunson’u krize sebep, kandırılmayı da siyasi yolculuğunda referans yapan bir zihniyet siyaset sahnesinde son selama yakındır.  Beka sorunu var deyip   iktidara kayıtsız şartsız destek vererek ülkenin tek adam yönetimine geçmesini sağlayan partiler görüyoruz ki bunun sürdürülemez bir yanlış, yanılgı olduğunu görmektedirler.

Bütün kamu mallarını satarak ekonomiyi ayakta tutan, tutamayınca aileye bağlayıp milletin bilgi almasının önüne set koyan,bakanları havada uçakta kalan, konsolosluklara sokulmayan, parmak sallayarak yargısına müdahale edilen ülke biliniz ki Türkiye olmamalı, olamaz, olmayacak da..

Ütopik sıfatlar üreten , zora gelince toplumsal değerleri sömürmekten hicap duymayan, bazen TÜRKLÜĞÜ ayaklar altına alan, bazen de Türk olduğunu kısık sesle söyleyebilen insanlar bu ülkenin kaderi değildir.

Ne partiler, ne siyasi aktörler geldi, geçti.. Bu ülke unutulmasın ki 2 kez çağ açıp kapayan bir neslin bakiyesidir, Kimse ülkenin varlığını kendi varlığına bağlayamaz. Bu, tarihimize, potansiyelimize, gençlerimize ve geleceğimize bir hakarettir. Bu ülke varsa, varlığını ülkesine atayanlar sayesinde var, canını ülkesi için verenler sayesinde var. Ve ne gurur verici birşeydir ki bugün kuruluşunun 1.yılını kutlayan partimizin her bireyi varlığını vatanına armağan etmeye hazırdır.

Bu ruhla, böyle azimli, cesur yüreklerle yola çıkan partimiz İYİ ki var. İYİ’lerin, ülkenin İYİ’liği için nice yıllar varolmasını, mücadele etmesini diliyorum...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset