İtirazın perde arkası

Trabzon'da, CHP il teşkilatının belediye başkan adayı ve meclis üyesi aday listelerini İl Seçim Kurulu'na 15 dakika geç verdiğini ve bu durumun CHP'nin seçime girmesini engelleyeceğini ileri süren AKP yöneticisi Avukat Ayşe Sula Köseoğlu, Seçim kurulu Baş

İtirazın perde arkası

Trabzon'da, CHP il teşkilatının belediye başkan adayı ve meclis üyesi aday listelerini İl Seçim Kurulu'na 15 dakika geç verdiğini ve bu durumun CHP'nin seçime girmesini engelleyeceğini ileri süren AKP yöneticisi Avukat Ayşe Sula Köseoğlu, Seçim kurulu Başkanlığı'na sözlü itirazda bulundu. Daha sonra durumu değerlendiren AKP il yönetimi, dilekçe vermeyeceklerini ve itirazdan vazgeçtiklerini açıkladı.

CHP İl Başkanı Yıldız, “AKP'liler seçimi kaybedeceklerini anladıkları için entrika peşindeler” derken, AKP İl Başkanı Muhammet Balta ise, “Kimsenin demokratik hakkının engellenmesini istemiyoruz. CHP'lilere demokrasi dersi verdik” diye konuştu.

ÖNCE İTİRAZ ETTİLER, SONRA VAZGEÇTİLER
Trabzon'da, siyasi kulislerin bir anda hareketlenmesine neden olan gelişme şöyle başladı. AKP il yöneticilerinden Avukat Ayşe Sula Köseoğlu, CHP'nin Trabzon Belediye Başkan adayı ve belediye meclis üyesi aday listelerini İl Seçim Kurulu'na saat 17.00'de değil 17.15'te teslim ettiğini ileri sürerek İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na sözlü itirazda bulundu. Köseoğlu, “Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimine göre aday listeleri 17 Şubat günü saat 17.00'ye kadar İl Seçim Kurulu'na teslim edilmelidir. Ancak Trabzon CHP İl teşkilatı bu başvuruyu saat 17.15'de yapmıştır. Haliyle CHP'nin başvurusu kabul edilmemelidir” dedi. İtirazın yazılı yapılması gerektiği için AKP Trabzon İl Başkanı ve bazı yöneticiler adliye binasındaki Seçim Kurulu'na gitti. Burada Köseoğlu ile görüştükten sonra bir değerlendirme yapan AKP İl Yönetimi, itirazda bulunmayacaklarını belirterek, İl Seçim Kurulu'na dilekçe vermeyeceklerini açıkladılar.


CHP: “AKP'LİLER ENTRİKA PEŞİNDE”
Aday listelerini saat 15.10'da İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na ilettiklerini belirten CHP İl Başkanı Necip Yıldız, “AKP'lilerin neye itiraz ettiklerini anlamak mümkün değil. Trabzon'da seçimi kazanamayacaklarını anladıkları için, entrika peşindeler. Hakimler ve memurlar üzerinde baskı oluşturup, CHP'nin seçime girmesini engelleme gayretindeler. Ama bunu başaramayacaklar. Şimdi bu entrikaları yapanların, yarın sandıkların açılması ve sayılması sırasında neler yapabileceğini de öğrenmiş olduk. Bir anlamda gözümüzü açtılar. Demek ki; seçim günü tüm Trabzon'u adliye binasına toplayıp sandıkları koruyacağız” dedi.


AKP: “CHP'YE DEMOKRASİ DERSİ VERDİK”
Demokrasiye olan inançları nedeniyle itirazdan vazgeçtiklerini açıklayan AKP İl Başkanı Muhammet Balta ise, “CHP yönetimi, belediye başkan adayı ve meclis üyesi adaylarını tek liste halinde İl Seçim Kurulu'na bildirmiş. Fakat bu listelerin ayrı ayrı verilmesi gerekiyor. Kendilerine bu yönde bir uyarı yapıldığı için, listeleri yenilemişler ve saat 17.15'te tekrar teslim etmişler. Burada CHP'liler hata yaptılar. Sonuçta ortada hukuki bir durum var. Listeler geç verildiği için, itiraz etme hakkımız var ve bunun sonucunda CHP Trabzon'da seçime giremeyebilir. Fakat biz yönetimdeki arkadaşlarımızda bir değerlendirme yaparak itirazdan vazgeçtik. Bunun tek nedeni şudur: Biz demokrasiye inanan bir partiyiz. Kimsenin seçme ve seçilme hakkının kısıtlanmaması, engellenmemesi gerektiğini savunan bir partiyiz. Birilerinin seçime girmemesinin bize kazandıracağı bir şey olamaz. Biz zaten Trabzon'da seçimi kazanacağız. Bu konuda en küçük bir tereddüdümüz yok. Adayımıza da, teşkilatlarımıza da, milletimize de güveniyoruz. Sandıkta yarışa her zaman hazırız. Dolayısıyla itirazda bulunmadık. Şayet anlayabilirlerse, bizim yaptığımız CHP'ye demokrasi dersidir” diye konuştu.
Bilindiği gibi 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde, AKP Gümüşhane'de aday listelerini Seçim Kurulu'na 10 dakika geç teslim ettiği için seçime girememişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset