İşte başbakannın yeni hedefleri

Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki gün AK Parti'de bir araya geldiği kurmaylarıyla 61. Hükümet'in önümüzdeki hafta açıklanması beklenen programını şekillendirdi. 4 yıllık hedeflerin konduğu taslağa göre hükümetin bir numaralı gündem maddesi yeni anayasa olac

İşte başbakannın yeni hedefleri

Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki gün AK Parti'de bir araya geldiği kurmaylarıyla 61. Hükümet'in önümüzdeki hafta açıklanması beklenen programını şekillendirdi. 4 yıllık hedeflerin konduğu taslağa göre hükümetin bir numaralı gündem maddesi yeni anayasa olacak. Taslakta öne çıkan hedefler şöyle:

13 YIL ZORUNLU EĞİTİM

 Hükümetin bir numaralı gündem maddesi, demokratik, özgürlükçü, katılımcı, günün gereklerine uygun, ihtiyaçları karşılayan, halkının dilini yakalayan yeni anayasa olacak.

 Yeni anayasada YÖK'ün yapısı yeniden düzenlenecek. YÖK, üniversiteler arasında sadece koordinasyonu sağlayan, denetleyen ve belli alanlarda akreditasyon sağlayan bir kurum haline dönüştürülecek. Gelişmiş üniversitelerin yurtdışında kampus açmaları teşvik edilecek. nSiyasi Partiler Yasası ve seçim yasası yeniden ele alınacak, siyasetin finansmanı ve siyasi etik yasaları yeni anayasa çerçevesinde şekillenecek. nHükümet, uzun mahkeme sürelerine çözüm için adım atacak. İstinaf mahkemeleri faaliyete geçirilecek. Hakim, savcı ve yardımcı personel sayısı artacak. Adli Tıp Kurumunun kapasitesi yükselecek.

 Okul öncesi eğitim ilköğretimle birleşecek. Bütün il ve ilçelerde okul öncesi eğitime önem verilerek yaygınlaştırılacak. Zorunlu eğitim-öğretim 12 yıl değil böylece 13 yıl olacak. nDaha önce Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto ettiği kamu reformu yasası çerçevesinde çalışma yapılacak. Kamu yönetimi kapsamlı bir reforma tabi tutulacak. nİşsizlerin nitelik ve becerilerini artırmak amacıyla düzenlenen iş gücü yetiştirme kurslarından her yıl 400 bin işsiz yararlanacak. 2009'da yüzde 23 olan işe yerleştirilme oranı yüzde 40'a çıkarılacak. İŞ- KUR'a kayıtlı her işsiz için bir iş ve meslek danışmanı belirlenecek. n120 bin olan doktor sayısını 130 bine çıkacak.

 KÖYDES çerçevesinde köylerin altyapı kurma çalışmalarına hız verilecek. Bunun yanı sıra tüm köylere geniş bant internet erişimi sağlanacak.

 Nüfusu 750 binin üzerinde olan şehirler büyükşehir yapılacak. Böylece Türkiye'de 11 il büyükşehir statüsüne kavuşacak. Uygulamaya 2013 yılında geçilmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset